Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten aan de slag op Eindejaarscorrida Leuven
(c) Rudy Geens
Nieuws

Triatleten aan de slag op Eindejaarscorrida Leuven

Foto: Rudi Geens
Foto: Rudy Geens

Het werd een koude, winterse 17de Eindejaarscorrida te Leuven. De sneeuw zorgde ervoor dat enkele atleten het te gevaarlijk waanden om te lopen. De meesten waagden het er toch op en gingen van start, al was dit vaak met de nodige voorzichtigheid, waardoor iedere wedstrijd rustig geopend werd.

De start van de eerste wedstrijd, de 4 km, werd gegeven om 10u. Het was meteen raak voor de triatleten. Nicolas Tilman, het jonge talent van Fornaxx Triathlon Team, haalde de overwinning binnen. Nicolas Tilman is geen vreemde naam binnen de atletiek wereld. De jonge atleet liet zich in het verleden al geregeld zien op de lotto cross cup met verschillende top 10 plaatsen bij de junioren.

De 8 km die een half uurtje later van start ging is de laatste jaren een heus triatletenfestijn, dit jaar was dit niet anders. Door de vrieskou en het gladde wegdek werd er rustig gestart, hierdoor kwam er na 2 km een grote groep atleten samen door. Jonathan JoJo Wayaffe gaf echter niet af en onderhield een strak tempo waardoor de anderen één voor één moesten lossen. Eén man gaf echter geen krimp, dit was Sander Heemeryck, de jongere broer van Pieter en duatleet bij het scott team. Hij kon als enige het tempo van JoJo blijven volgen en wist in de slotmeters de overwinning weg te kapen. Het was Arthur De Jaegher die even later in de sprint het brons wist te bemachtigen. Wannes Swinnen, Koen Volkaerts, Wout Wera, Stijn Goris, Antonio Hernaert en Alexander Wayaffe eindigden respectievelijk 5de, 8ste, 11de, 12de, 14de en 16de. Bij de vrouwen was het Ine Couckuyt die met een knappe wedstrijd beslag wist te leggen op de tweede plaats, dit achter een ongenaakbare Siegfried vanden Bempt. Elise Scheerens kwam nog wat te kort voor het brons en moest tevreden zijn met een vierde stek.

Op de 12 km laten zich al jaren enkele Leuvense toppers uit de atletiek zien, met in het verleden o.a. Jesse Stroobants, Dries en Michel Basemans, Lukas Van Assche, Kjell De Hondt en Kim Ruell. Vandaag konden Pieter Heemeryck en Jelle Geens zich enkel meten met Jesse Stroobants, Michel Basemans, maar dit leidde niet tot een minder spectaculaire wedstrijd. Tot aan kilometer acht waren deze vier nog steeds samen. Toen er even later aan de boom geschud werd was het Pieter die als eerste moest toegeven. Ook voor Jelle bleek het wat verder te snel te gaan. Uiteindelijk haalde Jesse Stroobants het in de sprint van Michel Basemans. Jelle Geens wist zijn derde plaats te behouden en vervolledigde het podium. Pieter Heemeryck moest Dennis Laerte nog voor zich dulden en werd 5de. Dat het echt hard ging, daar twijfelt niemand aan, maar toen Jelle me even later vertelde dat hij in het heetst van de strijd zijn garmin tempo’s zag aangeven van onder de 2’50” per km moest ik toch even slikken. Ook Jesse Stroobants was onder de indruk, tweette hij na de wedstrijd.

Volledige uitslag