Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck op bekend terrein
Multisports

Heemeryck op bekend terrein

PieterHeemeryck Hulshout

Pieter Heemeryck heeft zaterdagavond de veldcross van zijn eigen club AC Hulshout gewonnen. De Belgische kampioen kwarttriatlon nam bij het sfeervolle kunstlicht aan de piste van Hulshout samen met Pieter Van Dyck de leiding. Toen die moest lossen, ging Heemeryck vlot door. Hij won de lange cross over 8,8 km in 29’18. Van Dyck werd tweede op 34″ en Abdelatif Bouoroui pakte 10″ later het brons. In de korte cross ging mede-triatleet en ploeggenoot Dries Busselot aanvankelijk aan de leiding. Halverwege moest hij zijn tempo wat laten zakken en dat was het sein voor AC Hulshout-duatleet Sam Valgaeren om een versnelling te plaatsen. Valgaeren pakte de winst voor Maarten Kersten en Dries Busselot. Yeray Luxem werd zesde, vlak achter de jongere broer van Pieter, Sander Heemeryck.

Bij de vrouwen werd uitgekeken naar de strijd tussen topfavoriete Veerle Dejaeghere en Xenia Luxem. Die maakte met succes de overstap van het veldlopen naar triatlon en keerde in Hulshout nog eens terug naar haar oude liefde. Bij de start werden haar spikes uitgetrapt en verloor ze heel wat tijd. Na een mooie remonte eindigde ze alsnog op een knappe derde plaats. Veerle Dejaeghere won vlot voor Sofie Van Accom. Duatlete Els Talloen werd zevende en Frone Wouters, de vriendin van Pieter Heemeryck, pakte de achtste plaats.

Uitslag Veldloop Hulshout heren

Uitslag Veldloop Hulshout dames

Foto: Eddie "Scott" Dewit