Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste seizoenszege is binnen voor Aernouts
Duathlon

Eerste seizoenszege is binnen voor Aernouts

Bart Aernouts dua Lanzarote

Bart Aernouts is sterk begonnen aan het nieuwe seizoen. Tijdens de Uplace-BMC teamstage in Sands Beach op Lanzarote maakten Bart en ploegmaat Ronnie Schildknecht een korte uitstap naar Club La Santa om er deel te nemen aan de jaarlijkse duatlon. Na 5 km lopen kwamen de twee samen met Stephen Bayliss als eerste in de wisselzone binnen, met een kleine voorsprong op een groepje met onder andere Per Bittner. Op het heuvelachtige fietsparcours maakten de twee Uplace-BMC atleten het verschil en in de slotrun was Aernouts drie seconden sneller dan Schildknecht. Bart pakte in 56’23 zijn eerste zege van het seizoen. Bayliss werd derde op 1’06 en Bittner eindigde als vijfde op 2’33.

Bij de vrouwen kende Yvonne Van Vlerken nauwelijks tegenstand. Ze won overtuigend in 1u04’34 met een ruime voorsprong van 4’30 op Ester Rodriguez.

Uitslag duatlon La Santa

Foto: David Pintens voor Uplace-BMC