Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Winst tegen de wind in Watervliet
Multisports

Winst tegen de wind in Watervliet

RunBikeWatervliet

In de 4de editie van de Run&Bike in Watervliet hield de organisatie van SMO-Specialized het tussen een paar felle regenbuien door gelukkig droog, maar de wind was wel overvloedig aanwezig. Op het gedeeltelijke offroad parcours van 13 km in de polders had een forse wind zo goed als vrij spel. En dus was de tactische aanpak mogelijk doorslaggevend in deze discipline waar er samen gelopen en gefietst wordt, maar waarbij de atleten ongelimiteerd mogen wisselen. Kenneth Vandendriessche en Vincent Van de Walle maakten de beste keuzes. ETZ’er Van de Walle en zijn ex-ploegmaat Vandendriessche, die in de outfit van de nationale ploeg aantrad (hij verliet onlangs Club Shifting Gears en maakt binnenkort zijn plannen én sponsors voor 2015 bekend) haalden het met meer dan een minuut voorsprong op broers Hans en Henk Omey. Timothy Van Houtem en Michael Dewilde behaalden het brons voor de thuisploeg. Olympiër Peter Croes werd samen met youngster Glenn Van Hout knap zevende.

RunBikeWatervlietwinst

Bij de mixploegen waren Kurt Jurgens en Ilse Geldhof aan het feest. Zij moesten wel het onderste uit de kan halen om dat andere triatlonkoppel af te houden. Alexis Krug en, deze keer wel zijn enige echte vriendin (en niet An zoals we in het verslag van de winterduatlon van Wuustwezel verkeerdelijk vermeld hadden), Anne Arnouts werden tweede op slechts 8 seconden.

Bij de dames bracht SMO-Specialized een mix van jong en oud in stelling maar Amber Rombaut en Mieke Suys moesten de duimen leggen tegen het favoriete 185-Sportoase duo Kirsten Nuyes en Eline Desaunois. Charlotte Van De Velde en Elke De Vreese pakten het brons.

Uitslag Run&Bike Watervliet

Foto's: Energy Team Zuidwest