Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete beste Belgische in Guadalajara
Multisports

Triatlete beste Belgische in Guadalajara

Xenia Luxem Katrien Verstuyft Guadalajara

Op de Europese kampioenschappen veldlopen voor clubs in het Spaanse Guadalajara was Katrien Verstuyft de beste Belgische atlete met een 40ste plaats overall. De ex-Belgische kampioene kwarttriatlon was met 23’18 sneller dan haar OLSE Merksem ploeggenote Xenia Luxem, die bijna 20″ later 42ste werd. Leen Leysen, de vriendin van Xenia’s broer Yeray, werd 53ste en Nathalie De Beukelaer 64ste, wat de Belgische club op een elfde plaats bracht in het eindklassement. Bij de mannen werd Daring Leuven 9de.

In eigen land was triatleet Jerome Philippe de snelste in les Hivernales du RCB, de 20 km natuurloop in het Zoniënwoud in Brussel. De Urban Tri Sports-atleet won in 1u1301 en had meer dan een minuut voorsprong op Tommy Kinden. Ook SP&O’er Koen Volkaerts deed het uitstekend. Hij werd derde in 1u14’36. Ook ex-Stein winnaar Pieter Hélin knoopte zijn loopschoenen nog eens aan en werd knap vijfde in 1u16’48.

In Duffel werd Pieter Heemeryck vlot provinciaal kampioen veldlopen voor zijn collega-triatleet Ruben Geys. De korte cross werd er gewonnen door Sam Valgaeren, die het haalde van kleine broer Sander Heemeryck. In Bree moest duatlete Kim Nulens de Limburgse titel laten aan Manuela Soccol.

Met dank aan Filip Bellemans die tegenwoordig via RunningNieuws op twitter online de Belgische atletiek van nabij volgt:

Uitslag ECCC Guadalajara

Uitslag Hivernales Zoniënwoud

Foto: Yeray Luxem