Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bockel in het oog van Luxemburgse storm
Nieuws

Bockel in het oog van Luxemburgse storm

Bockel melb

Dirk Bockel, bij ons vooral bekend als lid van het professionale Uplace-BMC Triatlon Team en vroegere trainingsmakker van Axel Zeebroek, staat in het oog van een Luxemburgse storm rond de Luxemburgse triatlonfederatie, de COSL (het Luxemburgs Olympisch commité) en het leger. Nationale federatie FLTri liet in een persconferentie weten dat het per direct alle steun aan Bockel stopzet. De raad van bestuur van de FLTri nam de beslissing omdat Bockel niet zou samenwerken met nationale trainers en dat hij de Luxemburgse competities links laat liggen, ook al zouden ze in zijn schema passen. Ze verwijten Dirk een gebrek aan respect voor de federatie en voor zijn club CEAG uit Grevenmacher. Omdat de atleet geen informatie over sponsoring deals en andere contracten doorstuurde, was zijn financiële situatie niet duidelijk voor de FLTri. Daarom verliest hij nu alle financiële steun van de federatie.

Claude Radoux, voorzitter van de FLTri, beweerde tijdens de persconferentie dat hij ook van plan is om een negatieve review in te dienen bij het COSL en bij het ministerie, wat gevolgen kan hebben voor zijn carrière binnen het elite team van het Luxemburgse leger. Of Radoux daarin zal slagen, is nog maar zeer de vraag. Eind januari sprak Hein Thews, technisch directeur van het COSL, zich nog lovend uit over Bockel en zijn prestaties.

Dirk Bockel zelf reageerde eerder verrast op twitter: