Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3athlon dagen zonder vlees
Column

3athlon dagen zonder vlees

vegetarian-food-sign

Onze huisdiëtiste Louise Vandenbroucke vertelde ons eerder al dat vegetarische voeding mits de nodige aandacht perfect te combineren is met (top)sport, ook Alberto Contador beschouwt het atletisch voordeel van een goeie biefstuk als minimaal (remember cero, cero, cero…) en atleten als Maarten Tjallingii, Dave Scott en Carl Lewis gingen/gaan zelfs volledig vegetarisch door het leven.

Ikzelf beperk me tot maximum 1 portie vlees/vis per dag en kies enkele dagen per week helemaal voor een plantaardig alternatief op mijn bord. Hoewel ik zeker niet de beste kok ben, kan ik met wat creativiteit toch steeds een smakelijk gerechtje samenstellen. Zo bespaar ik telkens ongeveer 1000 liter water (10 baden) en 2 kg broeikasgassen (15 km autorijden) en toon ik me een goeie vriend van de planeet.

40 dagen lang minder dode dieren eten dan gewoonlijk, dat is de uitdaging die Dagen zonder Vlees de Vlaming voorlegt. De actie start woensdag 18 februari en loopt t.e.m. zaterdag 4 april. Handig inspelend op het sociale aspect dat samen tafelen kan bieden, nodigt Dagen zonder Vlees ons uit om als vereniging, bedrijf, sociale organisatie, gemeente, vriendengroep etc. deel te nemen aan het initiatief. Uiteraard kan je je bij meerdere groepen aansluiten.

Ik nodig jullie mee uit aan tafel. Op de website van Dagen zonder Vlees kan elke atleet die geïnteresseerd is zich vrijblijvend bij de groep 3athlon voegen. Om het echt gezellig te maken, koppel ik ook graag een real-life event aan het einde van de veertigdagentijd. Het plan: een gezamelijke duurloop in de Blaarmeersen Gent op zaterdag 4 april om 10.30 uur (iedereen kan snelheid en afstand aanpassen volgens eigen mogelijkheden en trainingsplan), gevolgd door een vegetarische potluck-picknick.

Elke triatleet (of sympathisant) is welkom. Hou ook de facebookpagina van het event in de gaten.