Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Amber Rombaut 5de in topveld in Timanfaya
Nieuws

Amber Rombaut 5de in topveld in Timanfaya

Amber Rombaut Timanfaya fiets

Tijdens haar stage in Lanzarote heeft Amber Rombaut haar eerste wedstrijd van het seizoen met succes afgerond. In de sprinttriatlon van Timanfaya werrd de SMO-Specialized atlete knap vijfde en dat te midden een sterrenveld met Annen, Jenkins, Mullan en Van Vlerken. “Er was inderdaad wel een sterk deelnemersveld,” vertelt Amber. “De eerste was de Zwitserse Jolanda Annen (12e op het WK U23, 7e op de laatste wereldbeker, maar volgens mij kan ze toch nog beter 😉 ), dan 2e Anneke Jenkins van NZL (WK aquathlon, 2014), 3e Eimear Mullan (veelvoudige Ironmanwinnares, o.a. Embrun en Mallorca vorig jaar) en 4e Yvonne Van Vlerken (ex-wereldrecordhoudster Ironman en toch genoeg gewonnen denk ik 😉 ).”

“Voor de start wist ik nog niet goed welk niveau ik moest verwachten, maar eenmaal alles klaarzettend in de wisselzone wist ik al hoe laat het was. Ik zag Yvonne en de Zwitserse nationale ploeg. Dat maakte me natuurlijk nog wat zenuwachtiger, wat het lange wachten voor de start niet veel beter maakte. Toen we eindelijk konden vertrekken, probeerde ik even mee te gaan met de eersten, maar in de grote golven moest ik na een tijdje lossen. De zee was redelijk wild dus de verschillen waren daardoor extra groot. Aan de eerste boei had ik door dat ik alleen lag, dan heb ik de rest van het zwemnummer op mijn eentje gezwommen. Bij het uit het water komen lag ik ongeveer 35 seconden achter op de eerste 2, achter mij was er ook een groot verschil. Na een goede wissel en de start van het fietsen (bergop tegenwind) zag ik het hopeloze van de situatie al snel in en heb ik gewacht op de 2 sterke fietssters achter mij (Van Vlerken en Mullan). Ik kon aanpikken en ben zo de rest van het fietsen bij hen gebleven.
Amber Rombaut Timanfaya lopen
Na een redelijk goede 2e wissel ben ik aan een snel tempo beginnen lopen. Omdat ze mij verteld hadden dat het slechts 2 rondjes lopen zouden zijn, was ik er vrij hard ingevlogen, tot ik doorhad dat er 4 rondjes moesten gelopen worden, dat deed even pijn. 😉 Maar al bij al heb ik het toch gehaald en ben ik vereerd om samen met zulke atletes de wedstrijd afgewerkt te hebben… En nog iets waar ik heel blij mee ben: mijn eerste Lanzarote steen (trofee) is binnen, nu kan ik beginnen aan de inhaalrace om het enorme aantal vulkaanstenen dat mama (Francoise Wellekens – nvdr) al heeft verzameld, bij te halen,” aldus de youngster.
Bij de mannen stond er ook een topveld aan de start met Uxio Abuin Ares als winnaar voor Per Bittner en Stephen Bayliss. De Nederlandse paratriatleet Jetze “Superman” Plat werd tiende overall, goed voor winst bij de paratriatleten.