Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts 6de in eerste Triple Crown race
Nieuws

Bart Aernouts 6de in eerste Triple Crown race

Bart Aerrnouts Eneko Llanos Dubai

Met de Challenge van Dubai is vrijdagochtend de eerste van drie lange afstandstriatlons gestart die deel uitmaken van de Triple Crown series. Met een prijzenpot van 1 miljoen dollar over de drie Challenge wedstrijden in het Midden-Oosten (met Oman en Bahrein als volgende proeven) is het in 2015 “the next best thing” na Hawaii. De Challenge Family (de grootste concurrent van Ironman-organisator WTA) trekt daardoor een pak wereldtoppers aan. En tussen die wereldsterren werd onze landgenoot Bart Aernouts knap zesde in Dubai.

De Uplace-BMC atleet had voor zijn doen een goed zwemnummer en kwam slechts een drietal minuten achter de leiders uit het water. Hij lag wel in een 46ste positie en moest aan een ware inhaalrace beginnen. De wedstrijd werd gekenmerkt door een stevige wind, maar die stond in het eerste deel van de fietsproef in de rug van de atleten. Aernouts rukte tijdens de 90 km fietsen op naar de 15de plaats en zette dan een supersnelle halve marathon neer van 1u11’17 en spurtte naar de zesde plaats met slechts een handvol seconden voor op Martin Jensen en Eneko Llanos. Met een eindtijd van 3u47’13 was Bart 5’28 trager dan winnaar Terenzo Bozzone. De Nieuw-Zeelander haalde het voor Michael Raelert en de verrassende Zwitser Manuël Kung. Will Clarke, de Britse ploeggenoot van Aernouts, werd 34ste.

Ook bij de dames mocht Uplace-BMC vieren. De Deense Helle Frederiksen behaalde het brons in 3u51’37. De winst was voor Daniela Ryf, voor Heather Wurtele.

Bart Aernouts finish Dubai

Later vandaag krijgt u nog reacties van Helle en vooral Bart.

Uitslag Challenge Dubai