Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn twee keer op podium in Hofstade
Multisports

Seppe Odeyn twee keer op podium in Hofstade

Seppe Odeyn Rik Thijs Hel Luc jespers

In de cross duatlon van Hofstade zorgde Seppe Odeyn voor een haast unieke prestatie met twee podiumplaatsen op 1 dag. De cross duatlon van SP&O kreeg heel winderig maar zonnig weer. 83 teams namen om 11 uur de start. Favoriet Seppe “Machine” Odeyn startte ook hier met het duo Den Dievel 1. Hij ging resoluut voor de dubbel, ware het niet dat zijn duo fietser Sven Janssens iets te traag reed, want anders was dat ook prima gelukt. Eerste werd duo Shop2Run met Stefan Van Aelst en Dimitri Teugels. Het Team van Seppe en Sven werd tweede op 55″ gevolgd door het team 3 van Den Dievel op bijna 2′.

Seppe Odeyn Rik Thijs Jan Debie Hofstade

Bij de individuelen om 14 uur hadden we een gelijkaardig wedstrijdverloop; plaatselijk loopkanon Jonathan Wayaffe trok hard van leer en kwam als eerste de fietsstalling binnen met 15″ voorsprong op daginschrijver Rik Thijs (waarschijnlijk nog in de flow van zijn overwinning in Melle de dag ervoor) en Seppe Odeyn. De twee hoofdrolspelers van de Hel 2014 staken direct een tandje bij op de fiets en kwamen na ronde 1 van 3 reeds met ruime voorsprong op Jan Debie door. JoJo werd weggeblazen en zou pas als 9de zijn eerste ronde beëindigen. De beide kemphanen gaven elkaar geen duimbreed toe en na de drie ronden fietsen bedroeg hun voorsprong reeds 2’30”. Ondertussen waren reeds meerdere atleten (onder andere Sara van de Vel) met de fiets op de buik gegaan in het mulle zand, allemaal gelukkig zonder erg. Seppe maakte de beste wissel en in het tweede lopen zette hij er meteen de pas in en won verdiend met 40″ voorsprong op Rik. Jan Debie maakte het podium compleet.

Sara Van de Vel Hofstade

Bij de dames leidde Sara Van de Vel van begin tot eind en ze won met 3′ voorsprong voor Soetkin Vertenten en Stefanie Lefevre.

Uitslagen Hofstade

Foto: Luc Jespers en Johan Tack