Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kjel De Hertog dichtbij wedstrijdrecord
Multisports

Kjel De Hertog dichtbij wedstrijdrecord

SwimKap

Een paar jaar geleden zette Thomas Jurgens een recordtijd van 4’04 neer op de zwemwedstrijd n Kapelle Op Den Bos. Zondag kwam Kjel De Hertog dicht in de buurt van dat wedstrijdrecord. Na een onderbreking van 2 jaar organiseerde Swimkap een nieuwe zwemwedstrijd, uitsluitend voor triatleten. Het deelnemersveld was zeer divers ingevuld door lokale atleten, (inter)nationale atleten en vooral ook meerdere jeugdploegen zoals Go Like Hell, KTT, NLT en Mc3TB. Enfin, voor ieder wat wils! Een 400m individueel en een 4x100m stonden op het programma.

Bij de dames was het Margot Moerman (KTT) die aan het langste eind trok. Zij zette met 4’28” een tijd neer waarmee ze de andere dames het nakijken gaf. Meer nog, Margot Moerman slaagde erin om zich als 9e overall te plaatsen. Een lovenswaardige prestatie. De 2e en 3e plaats waren weggelegd voor Linde Herreman (4’39”) en Sofie Hooghe (4’47”) die in aanloop naar de eerste World Series van het jaar (Abu Dhabi, 6 maart) met een goed gevoel de voorbereiding kan afsluiten. Ook aanstormend talent was aanwezig in Kapelle-op-den-Bos en daar was het Hannelore Willen (NLT) die met 4’54” de overwinning wist weg te kapen voor Cato Cassiers (5’02”) en Laura Swannet (5’13”).

SwimKap 2

Met 10 heren die onder de 4’30” doken, kan u alvast raden dat de laatste reeksen verschroeiend hard gingen. De 4’12” van Alexis Krug (SMO) in de voorlaatste reeks was meteen een referentie voor de heren uit de laatste reeks. Uiteindelijk was het enkel Kjel De Hertog (4’08”) die Alexis Krug uit de (ingebeelde) hotseat kreeg. Kjel nam resoluut de leiding van bij de start en bouwde zijn voorsprong gestaag uit op zijn eerste achtervolger Peter Denteneer die met 4’17” de derde plaats overall zou veroveren. Jarne Verhaegen hield met 4’20” de andere jeugdatleten Thijs Degryse en Joachim Wera af.

De teamspirit werd extra aangescherpt door het aflossingsnummer, meer bepaald de 4x100m. Kjel De Hertog zette team Goris meteen op rozen door te openen in 52”83. Gezien de rest van het team ook onder de 57” 100m’s bleef afhaspelen was de strijd snel gestreden. KTT-Triper4mance (3’48”) en SMO-Specialized (3’52”) vervolledigden het podium. Voor eer en glorie zijn hier de namen van Team Goris: Kjel De Hertog, Antonio Hernaert, Peter Denteneer en Wannes Swinnen.

Het was een boeiende namiddag en gezien de grote belangstelling van jeugdteams is er vermoedelijk wel interesse om dit concept (samen met bijvoorbeeld een cross voor triatleten…) open te trekken naar volgend winterseizoen. Volgende afspraak in Kapelle-op-den-Bos: dinsdag 21 juli 2015 voor de jaarlijkse triatlon.

Met dank aan Kurt Lobbestael voor het verslag.

Uitslag SwimKap zwemwedstrijd