Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
ETZ haalt Nederlands toptalent naar België
Duathlon

ETZ haalt Nederlands toptalent naar België

Jorik Van Egdom WK duatlon 2013

Het Energy Team Zuidwest stelde onlangs hun troepen voor aan de pers en zette toen maar liefst 19 nieuwkomers in de kijker. Nu maken ze daar graag een rond getal van met het binnenhalen van een absoluut toptalent. De Nederlandse eerstejaarsbelofte Jorik Van Egdom treedt dit seizoen in België in de kleuren van ETZ aan. Van Egdom geldt als één van de grootste beloftes binnen triatlon en duatlon. In 2013 werd hij in het duatlon wereldkampioen bij de juniores in Ottawa en Europees kampioen in eigen land, in Horst aan de Maas en in datzelfde jaar veroverde hij ook de regenboogtrui op het WK Cross Triatlon. Vorig seizoen won hij de ETU Junior Cup in Brno en behaalde hij een 6de plaats op het EK triatlon in Kitzbuhel. Hij klopte ook de Nederlandse elite-atleten in eigen land en werd nationaal kampioen op de sprinttriatlon.

Jorik zal dit seizoen dus een aantal keer in België aan de start verschijnen, te beginnen met het BK Cross duatlon in Retie volgende zondag (8 maart) en het BK ploegenduatlon op 22 maart in Doornik, waar ETZ voor de vijfde keer op rij de nationale titel ambieert. De jonge Nederlander zit al vroeg in vorm, want afgelopen weekend werd hij nog tweede op de Portugese clubkampioenschappen achter internationale topper Joao Silva. We zijn dan ook zeer benieuwd hoe de strijd tussen Jorik en de Belgische vaandeldragers van het cross duatlon en triatlon gaat verlopen, want ook Kris Coddens en Seppe Odeyn staan in Retie aan de start én wonnen dit weekend hun wedstrijden. Wordt zondag dus vervolgd in Retie.