Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WTS Abu Dhabi: Jorgensen trekt lijn door
Nieuws

WTS Abu Dhabi: Jorgensen trekt lijn door

Sofie Hooghe WTS Abu Dhabi

Het WTS-seizoen 2015 begon zoals het geëindigd is: met de ongenaakbare Gwen Jorgensen die met een toptijd van 15’57 op haar 5 km over de competitie heen walste. Barbara Riveros liep de tweede snelste looptijd en was al 46″ trager. Het leverde de Chileense slechts een vierde plaats op. Ook onze Belgische dames zetten een degelijk loopnummer neer. Maar een tijd van respectievelijk 17’46 en 17’56 op de 5 km lopen brachten Katrien Verstuyft en Sofie Hooghe slechts naar een 43ste en 46ste plaats aan de finish. Om maar te zeggen dat er op deze eerste WTS sprinttriatlon van het seizoen supersnel geraced werd.

WTS vrouwen Abu Dhabi

Jorgensen haalde het voor haar verrassend sterke landgenote Katie Zaferes. Flora Duffy, al het hele voorseizoen in goede doen met twee overwinningen in Zuid-Afrika, mocht als derde vrouw mee op het podium. De regerende wereldkampioene moest opnieuw vanuit de achtergrond terugvechten. Ze maakte deel uit van de achtervolgende groep, samen met Sofie en Katrien, die op 30″ fietste van de Amerikaans getinte kopgroep, met daarbij overigens een sterke Rachel Klamer, die uiteindelijk 20ste werd.

Uitslag WTS Abu Dhabi Vrouwen