Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Auverdin wint in de schaduw van de luchthaven
Multisports

Auverdin wint in de schaduw van de luchthaven

BAIK Cross duatlon

BAIK, de bekende triatlon- en Cannondale conceptwinkel in Nossegem en hoofdsponsor van heel wat sportieve evenementen in de regio Brussel, pakte dit jaar voor het eerst uit met de BAIK X duatlon in Nossegem. De organisatie kon meteen rekenen op schitterend weer, een voorbode voor heel wat moois. Terwijl de experten aan het werk waren op het BK te Retie, gingen een honderdtal enthousiastelingen van start in de schaduw van de luchthaven van Zaventem. Zij kregen een snel parcours voorgeschoteld over stukjes beton, zompige grasveldjes, technische bospaden en enkele leuke single tracks.

BAIK X Duathlon MTB

De sterke regionale atleet van Tribe, Nicolas Auverdin, bewees zijn sponsor een mooie dienst door overtuigend de zege te grijpen. Eddy Buts en Sven Nevens vervolledigden het podium. BAIK zorgde voor enkele mooie prijzen en legde de vrouwen, op internationale vrouwendag, eens extra in de watten.

Pauline Geminne won bij de vrouwen. Ze zag in het mountainbiken Birgit Wauters oprukken en anderhalve minuut voorsprong nemen, maar in het laatste lopen zette de Waalse TCDM atlete de situatie nog recht en ze liep met bijna een halve minuut voorsprong naar de overwinning. De jonge belofte Mariska Tjeerdsma van thuisploeg Tribe werd derde.

De organisatrice, Yolanda Witteveen wees ons ook op de extra ondersteuning van de organisatie voor het goede doel Bone4Kids.

Een voorlopige uitslag is te vinden op de Facebook-pagina van de BAIK X Duatlon.