Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rob Woestenborghs maakt thriller van BK Cross Duatlon
Multisports

Rob Woestenborghs maakt thriller van BK Cross Duatlon

Podium BK Retie
Een karrevracht aan favorieten maakte het de bookmakers erg moeilijk in Retie. Pas diep in de finale kregen de pronostieken vorm toen Rob Woestenborghs een verschroeiende aanval plaatste waarop Seppe Odeyn en Kris Coddens geen antwoord hadden.
Het was nochtans vrij rustig gestart met een onstuimige Ruben Geys die van in de eerste meters in de aanval ging en zo een kopgroep van elf kanshebbers vooraan bracht. In dit gezelschap een vrij rustige Rob Woestenborghs die zich in allerlaatste positie liet meedrijven en zich niet ging bemoeien met het wedstrijdverloop.
Het bleef een gesloten wedstrijd tot in de tweede van vierde fietsronde plots Bart Borghs onderuit ging en kostbare seconden verloor door een afgelopen ketting. Het sein voor Seppe Odeyn om een eerste aanval te plaatsen waarop enkel zijn ploegmakker Kris Coddens een antwoord had. Rob moeide zich alsnog niet in de debatten toen ook nog Wouter Wuilmus en Glenn Laurens kans maakte op het podium. Enkel Ruben Geys moest de tol van zijn vroege inspanningen betalen en verzeilde naar de achtergrond om tenslotte achtste te eindigen.
Rob Woestenborghs BK Retie
Net voor de laatste wissel drukte Rob Woestenborghs het gaspedaal wat dieper in zodat ze met zijn drieën gingen wisselen, en met een supersnelle wissel nam hij meteen de maat van zijn metgezellen. Bart Borghs was op dat ogenblik naar plaats zes verzeild en met een snelle loopproef maakte hij twee plaatsen goed en finishte als vierde. De veer was helemaal gebroken bij Kris Coddens maar hij kon nog net een podiumplaats versieren door derde te worden achter Seppe Odeyn. Glenn Laurens werd vijfde, voor Wouter Wuilmus.
Birgit Massagé BK Retie
Bij de vrouwen was er een pak minder spanning. Birgit Massagé ging van start tot finish aan de leiding en pakte vlot de Belgische titel. De vriendin van Ruben Geys maakte komaf met de ervaren Nederlands-Finse Riikka Vreeswijk-Kelja. Lore Vande Perre werd derde, maar wegens gebrek aan licentie leverde haar dat geen zilveren medaille op. Die ging naar Peaklevel-atlete Sofie De Wulf. Annick Caers werd vijfde, goed voor de bronzen medaille.