Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen nog niet top in Mooloolaba
Nieuws

Belgen nog niet top in Mooloolaba

Mooloolaba start

Een paar dagen na de eerste World Triathlon Series in Abu Dhabi trok het Belgian Olympic Tri Team naar de andere kant van de wereld waar ze in Nieuw-Zeeland de WTS van Auckland voorbereiden. Jelle Geens en Simon De Cuyper maakten een tussenstop in Australië waar ze zaterdag in Mooloolaba aan de start stonden van de ITU World Cup Sprint Triatlon.

Jelle Geens Mooloolaba beach

De wind zorgde voor een zeer onstuimige oceaan wat de zwemproef bemoeilijkte. Jelle kwam met de tweede groep uit het water, wat later het grote peloton zou worden. Simon De Cuyper kon pas bij een vierde groepje aansluiten in de 750 meter zwemmen en moest de wedstrijd verlaten.

Mooloolaba fietsen Jelle Geens

In de 5 km lopen kon Snelle Jelle zijn goede conditie nog niet vertalen naar een sterk loopnummer. Hij eindigde als 42ste. De wedstrijd werd gewonnen door de Fransman David Hauss. Hij haalde het voor Jacob Birthwistle (Australië) en Vicente Hernandez (Spanje).

Jelle Geens Mooloolaba run

Bij de vrouwen was de Spaanse Tamarac Gomez (geen familie van…) de snelste voor de Canadese Amelie Kretz en de Australische Ashleigh Gentle. Er stonden geen Belgische dames aan de start.

Jelle Geens was na afloop ontgoocheld:

De volgende wedstrijd van het Belgian Olympic Tri Team is de ITU World Cup in New Plymouth waar Claire Michel, Sofie Hooghe en Marten Van Riel aan de start verschijnen. Ook in Europa start dan het internationale seizoen met de ETU Cup van Quarteira in Portugal. 

Uitslag Mooloolaba

Foto’s: Jul Clonen