Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hans Van den Buverie pakt 2 op 2 over taalgrens
Multisports

Hans Van den Buverie pakt 2 op 2 over taalgrens

Hans Van Den Buverie Cross Duatlon Ath

Hans Van den Buverie en de Waalse cross duatlons, het is een geslaagde combinatie. Na eerdere winst in Jurbise was het voor de atleet van 12BO4 Oostende in Ath opnieuw raak afgelopen zaterdag. Tijdens de eerste 13 (!) km lopen, met een paar pittige trailstukken, trok Didier Deveirman stevig door. Hij kreeg Tim Vijverman en Hans Van den Buverie achter zich aan. Deveirman kwam als eerste de wissel binnen met 16″ voorsprong op Tim en 36″ op Hans.

Van den Buverie ging er in het fietsen meteen vandoor en bouwde tijdens de 28 km mountainbiken een enorme voorsprong uit. “Na een paar kilometer kwam ik aansluiten”, vertelt de Westvlaming, “en op het eerste offroad stuk kon ik Tim en Didier, die samen uit de wisselzone kwamen, met 1 demarrage afschudden. Tijdens het fietsen kon ik mijn voorsprong uitbouwen tot ongeveer 10 minuten, zodat mijn positie in de slotrun niet meer in gevaar kwam. Aan de finish had ik dik 9 minuten voorsprong op Tim Vijverman. Ik ben tevreden met de zege en van een wedstrijd die een beetje gelijk aan die van Jurbise verliep.”

Tim Vijverman werd tweede, ook met ruim verschil voor Didier Deveirman, Brice Vansteeland en Mathieu Louis.

Bij de dames was Christel Lefebvre de sterkste voor Laurence Bartz en Magali Saingery.

De wedstrijd eindigde in chaos voor een groot aantal atleten. In de eerste run gingen 14 atleten van het parcours en zij werden gediskwalificeerd. De eerste zeven atleten liepen het correcte parcours maar toen de achtste een verkeerde weg insloeg volgden er nog 13 het verkeerde pad. Meteen de reden voor het grote aantal DNF in de uitslag.

Uitslag cross duatlon Ath