Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Toppers demonstreren vroege vorm in Herderen
Nieuws

Toppers demonstreren vroege vorm in Herderen

Marco Akershoek Herderen 2015

Vrijdagavond werd het Deluplast-Alphawoolf team van Joris Sels aan de pers voorgesteld, twee dagen later pakte het gloednieuwe team de zege in Herderen. Nederlander Marco Akershoek, die in de T3 Series één van de speerpunten van het team wordt, zag zijn aanvalslust beloond met een hardbevochten zege. Bij de vrouwen volgde Christine Verdonck zichzelf op als winnares. Zij rekende af met enkele snelle jonge zwemsters en hield Ines Van Troyen in het lopen af.

Ook bij de mannen deden een aantal jonge talenten het goed in de 500 meter zwemmen. Dat onderdeel werd ’s ochtends in het binnenbad van Bilzen afgelegd. Stef Verachten zette de snelste tijd neer, voor de 15-jarige Bruggeling Joris Basslé en Akershoek. Ook Kjel De Hertog zat nog in de buurt. Basslé moest de drie groten meteen laten gaan door een schakelfout in de wissel en achter het leidende trio viel een gat. In plaats van samen te werken, ging Akershoek er alleen van door.

“In de vals platte aanloopstrook naar de klim nam ik over en ik wilde net de anderen vragen om samen rond te draaien toen ik zag dat Stef en Kjel naar elkaar aan het kijken waren. Ik had vijf meter en ben dan vol doorgegaan. Het was wel flink doortrappen om de kloof op twintig seconden te houden en zeker tijdens de laatste klim kreeg ik het lastig. Ik wist wel dat ik Stef in het lopen zou aankunnen, maar uiteindelijk moest ik nog alles geven om uit de greep van Lukas te blijven”, aldus Marco.

Lukas Bosmans liet in zijn eerste competitiewedstrijd sinds een door blessureleed misgelopen 2014 meteen in zijn sterke kaarten kijken. Hij kwam vanuit de achtervolgende groep sterk terug in het fietsen en zette een snelle loopproef neer. Hij was uitermate tevreden met het zilver. “Ik heb de hele wedstrijd zonder pijn gefietst en gelopen en dat gaf een geweldig gevoel. Als ik nog twee à drie weken pijnvrij kan blijven, dan durf ik bijna zeggen dat de blessure volledig over en vergeten is. Ik was door alle trainingsachterstand nog niet top, maar toen ik zag wat er nog in zat, ben ik natuurlijk wel vol doorgegaan met het lopen. Dit doet deugd, man”, aldus een breed lachende Bossie.

Stef Verachten hield zijn podiumplaats nog vast in zijn eerste competitiewedstrijd voor Trille, want achter hem kwamen Tim Van Hamme en Barry Schrooyen, die definitief afscheid nam van zijn wereldberoemde paaltje en een jaar later ook sportief een knalprestatie neerzette in Herderen. Topfavoriet Timothy Van Houtem was nog ziek geweest de week voor de wedstrijd, zette niettemin een voor zijn doen redelijke zwemproef neer, maar reed lek na 5 km fietsen. We hadden wat graag ook Jarne Verhaegen aan de start zien staan, maar de Zamaro-Triper4mance atleet kampt met een stressfractuur en moet noodgedwongen zes tot acht weken aan de kant blijven. Hij mist ook de eerste ETU Junior Cup in Quarteira. Ook Simon Folens was niet op het appèl na een blessure tijdens een partijtje waterpolo.

Christine Verdonck Herderen 2015

Bij de vrouwen zaten ze na het zwemmen met vier vlak bij elkaar. Christine Verdonck bleek op de fiets veel te sterk voor de veel jongere jeugdatletes Joni Meere, Lone Meertens en Kiara Lenaertz. Vanuit de achtergrond kwam Ines Van Troyen nog fel opzetten. De vriendin van Simon De Cuyper  volgde zijn advies op. “Simon had me verteld om niet te veel krachten te verbruiken op de fiets en dat heeft wel geholpen. Ik ben zelf verrast door het resultaat. Ik had niet verwacht hier tweede te worden, maar Christine was te sterk”, vertelde Ines. Lone Meertens haalde het in de battle of the youngsters voor de laatste podiumplaats.

Foto's: Chris Hofkens