Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde wordt Ironman ambassadeur
Nieuws

Frederik Van Lierde wordt Ironman ambassadeur

Frederik Van Lierde Ironman ambassadeur

Frederik Van Lierde is voor veel Belgische atleten een absoluut voorbeeld, zeker sinds zijn wereldtitel Ironman in Hawaii in 2013. Vanaf nu zal hij ook voor atleten over de hele wereld een voorbeeld worden, want onze landgenoot is aangeduid door de WTC als Ironman ambassadeur. “Ik ben enorm tevreden en trots om ambassadeur voor Ironman te worden”, vertelt Frederik. “Het is een grote eer om wereldkampioen te zijn, ik wil me dan ook graag inzetten om mensen te motiveren zelf een Ironman te worden. Na alle wedstrijden die ik reeds gedaan heb, geeft het me nog steeds kippenvel om aan de finish te horen: ‘You are an Ironman’. Wetend dat je een prachtige dag hebt beleefd bij het opzoeken van je eigen limieten.“

Het wedstrijdschema voor 2015 weerspiegelt zijn nieuwe rol waarin hij uitsluitend Ironman wedstrijden zal betwisten: “ Mijn schema werd opgebouwd rond drie hoofddoelen: het Standard Bank Ironman Afrikaans kampioenschap in Zuid-Afrika over tien dagen, het Europees kampioenschap in Frankfurt en natuurlijk het wereldkampioenschap in Kona. Na Kona zal ik eveneens starten in de nieuwe IM 70.3 van Turkije, waar ik nog steeds met een goeie conditie na Kona kan aantreden”, vult Van Lierde aan. Tussenin zal Van Lierde ook nog starten in de 5150 in Kraichgau, Duitsland. In eigen land zal Frederik ook zijn opwachting maken in het Belgisch kampioenschap halve afstand in Deinze op 23 augustus.

Frederik werd, zoals vele andere atleten, geïnspireerd om aan triatlon te doen door een andere atleet. Voor Frederik was dit niemand minder dan zijn landgenoot Luc Van Lierde, die zowel in 1996 als in 1999 met de overwinning ging lopen in Kona. “We delen dezelfde naam, maar zijn geen familie. Luc was een enorme bron van inspiratie om met triatlon te starten, in een mum van tijd vond ik het een zeer leuke sport en uiteindelijk werd ik professioneel triatleet. Ik was enorm onder de indruk van zijn prestatie en de atmosfeer in Kona. Aangezien ik een goeie zwemmer was en ook aan veldlopen met school deelnam, dacht ik dat triatlon me wel zou liggen. Luc is ondertussen ook mijn coach geworden, deze samenwerking heeft reeds een lange weg afgelegd en is heel bijzonder voor mij.”

Het volledige wedstrijdschema van FVL:
29/03/2015 Ironman South Africa
17/05/2015 Ironman 70.3 Barcelona
07/06/2015 Kraichgau 5150
05/07/2015 Ironman Frankfurt, European Championship
23/08/2015 Half triathlon Deinze, Belgian Championship
10/10/2015 Ironman Hawaii, World Championship
25/10/2015 Ironman 70.3 Turkey