Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Topsporter Joerie Vansteelant: “Via Nice en Maastricht naar Hawaii”
Duathlon

Topsporter Joerie Vansteelant: “Via Nice en Maastricht naar Hawaii”

In beroep werd het topsportstatuut van Joerie Vansteelant bij Defensie onlangs dan toch verlengd. En dus troffen wij op de Flowtrack Bike 3athlon.be stage in Mallorca een ontspannen Joerie aan, die na een lange trainingsrit van 200 km nog adem over had om ons te woord te staan aan de rand van het zwembad in Colonia Sant Jordi. “Ik ben tevreden dat ik bij Defensie als topsporter kan aanblijven”, vertelt Joerie. “Maar aangezien de commissie vond dat duatlon en triatlon niet te combineren vallen, richt ik mij dit seizoen volledig op triatlon. Ik was overigens sowieso van plan om alles op Hawaii te zetten. Mijn plan is om me in de Ironman van Nice te kwalificeren.”

“Ik heb specifiek voor Nice gekozen omdat het een nogal pittig fietsparcours is. Ik heb veel progressie gemaakt in het zwemmen, maar ik reken er op dat ik toch nog wat achterstand zal moeten goedmaken in het fietsen. Kwalificatie voor Hawaii is het hooddoel en in oktober trek ik naar Kona om er vooral te leren. Ik leg me zelf nog geen harde doelstellingen op, want het wordt (hopelijk) mijn eerste deelname daar.”

Ondertussen speelt er in België heel wat rond de promotie van duatlon. “Ook ik was betrokken bij de oprichting van het Westvlaams duatloncircuit”, legt Joerie uit. “De sport heeft mij veel gebracht en ik draag op deze manier graag mijn steentje bij.”

En ook over Mallorca is de ex-winnaar van de TriStar Porto Colom (zijn allereerste triatlonzege ooit) zeer te spreken. “Het is de eerste keer dat ik naar Mallorca op stage kom. Ik heb er al wel wedstrijden gedaan, maar het eiland is ook een ideale stageplaats. De 3athlon.be stage bevalt me uitstekend,” aldus Joerie.