Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Europees triatloncircuit trekt zich op gang in Quarteira
Nieuws

Europees triatloncircuit trekt zich op gang in Quarteira

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Zaterdag en zondag staat de seizoensopener van het ETU elite en junioren circuit op het programma. Naast enkele toppers uit het WTS circuit en de top 10 van de Jeugd Olympische spelen staat er ook een sterke Belgische selectie aan de start.


Peter Denteneer is na het wegvallen van Tom Suetens de enige Belg die start bij de elite heren. Met het startnummer 14 en zijn sterke zwemkwaliteiten moet hij in staat zijn om vanaf de start mee vooraan de wedstrijd te kunnen maken. Voor de concurrentie zal hij vooral moeten kijken naar het sterke franse trio Raphael-Coninx-Montoya en de Brit Matthew Sharp. Naast deze ervaren toppers is het ook uitkijken hoe enkele ex-junioren de overstap verteren naar de kwartafstand. Onder andere Iden (NOR), Pertl (AUS), Bicsak (HUN) en Serrat Seoane (ESP) hebben vorig jaar een aantal keer stevig uitgepakt met hun loopkwaliteiten.


Naast Peter Denteneer staan ook de nieuwe EFC-ITC atleten Ine Couckuyt en Charlotte Deldaele aan de start bij de elite. In het pak van 42 dames start Charlotte start met het nummer 15 en Ine met het nummer 30. Voor de overwinning zal het vooral uitkijken zijn naar de jonge Merle (FRA) en de sterk lopende Gillian Sanders (RSA). De dames elite starten om 14u45 Belgische tijd, de heren om 17u30. Het parcours loopt over 2 zwemrondes van 750m in de Atlantische Oceaan, 6 fiets- en 4 looprondes op de prachtige boulevard van Quarteira.


Op zondag is het de beurt aan de Junioren om hun ETU Junior Cup seizoen van start te laten gaan. De dames junioren starten vroeg in de ochtend om 9u45, de heren om 11u Belgische tijd. Lone Meertens start als enige bij de dames en liet vorig weekend in Herderen zien dat ze over een uitstekend stel armen en benen beschikt. Antonio Hernaert kan met een goede opener zijn pechseizoen van 2014 in één klap van de kaart vegen. Verder is het uitkijken of Romain Loop en Noah Servais hun sterk seizoenseinde van vorig jaar kunnen verderzetten. Arno Nackaerts maakt na 2 seizoenen afwezigheid zijn comeback op het hoogste niveau. De voorbije weken liet hij al meermaals zien dat hij een serieuze stap voorwaarts gezet heeft in het zwemmen. Joachim Wera start voor het eerst in zijn Belgische Fornaxx-Va Corse outfit. Hopelijk kan hij, ondanks zijn slecht startnummer, uitpakken met zijn uitstekend zwemcapaciteiten om zich zo vooraan in de wedstrijd te posteren.


Naast onze Belgische atleten volgen we zeker ook de resultaten van de Nederlanders waarvan er ongetwijfeld enkele in actie zullen treden in de Belgische T3-series. Jeffrey Reijnders, Menno Koolhaas en Marco Akershoek starten bij de heren elite. Rianne De Croock, Elianne Huitema, Kirsten Nuyes, Quinty Schoens en Rani Skrabanja starten bij de dames junioren.