Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Charlotte Deldaele opent behoorlijk in Quarteira
Nieuws

Charlotte Deldaele opent behoorlijk in Quarteira

Dorian Coninx Delly Carr
De dames elite waren het eerste aan de beurt in Quarteira. Van de rustige zee van de voorbije dagen was deze ochtend nog maar weinig te merken. De stevige wind vanuit de zee en het opkomende tij maakte van het zwemonderdeel een ware veldslag. Zeer trage zwemtijden en een sterk versplinterd deelnemersveld was hier het gevolg van. Charlotte kwam na iets meer dan 21 minuten uit het water en kon zich meteen in een groep vestigen in de achtervolging op een reeks enkelingen. Ine Couckuyt had het iets lastiger tijdens de zwemproef en miste net de 3de groep na de eerste wissel.
Tijdens het fietsen kan Charlotte zich goed handhaven in de achtervolging waar de ene na de andere atlete werd bijgehaald en het verschil met de 2de groep opliep tot meer dan 3 minuten. Ine werd na 2 fietsrondes bijgehaald door 2 andere atleten en kan in deze groep het fietsnummer volmaken. Charlotte verliet na T2 als 2de de wisselzone en kon er 2 rondes een strak tempo op nahouden. Naar het einde toe wogen de vermoeidheid en griepsymptomen van de voorbije dagen wel zeer zwaar door en zakte ze nog wat weg. Charlotte finishte toch knap op een 13de plaats, Ine verliet de wedstrijd uit voorzorg na het fietsenonderdeel.
“Het weer was niet zo goed, maar gelukkig regende het niet, maar door de wind kregen we flink wat hoge golven. Dat maakte het zwemonderdeel moeilijk. Ik had niettemin een goede zwemstart. Ik passeerde met een kleine kopgroep aan de eerste boei, maar na de eerste ronde had ik samen met 4 meisjes de pech dat een golf ons terugsloeg in zee. Uiteindelijk kwam ik met enkele sterke zwemsters samen uit het water. Het fietsen was redelijk zwaar de eerste twee ronden en ik had geen supergevoel, maar ik kon wel bij de groep blijven aanpikken ondanks de 6 beklimmingen. Na een goede wissel begon ik als tweede van onze groep te lopen. Ik wachtte even op een paar meisjes die ongeveer “mijn tempo” lopen. In de eerste twee ronden ging het goed, maar in de derde raakten mijn benen helemaal verzuurd. Door de ziekte van woensdag was mijn conditie er niet op vooruitgegaan, maar ik mag niet klagen en ben behoorlijk tevreden met wat ik er nog uit kon halen.” aldus Charlotte.
De Zuid-Afrikaanse Gilian Sanders won voor Audrey Merle en Heather Sellars.
Peter Denteneer pakte in de heren elite wedstrijd uit met zijn gekende stijl: keihard zwemmen en sterk openen in het eerste gedeelte van de fietsproef. Na 750m zwemmen volgde hij in het spoor van het franse trio Raphael-Coninx-Shaw maar hij moest na 1500m en een iets tragere wissel toch 10″ prijsgeven bij de start van het fietsen. Door het sterke achtervolgingswerk van onder andere Gustav Iden (NOR) en de Britse selectie kwam het in de achtervolging volledig samen waardoor er zo’n 40 atleten, in de achtervolging op de 3 Fransen, startten aan het lopen.  Tijdens het lopen kreeg Peter last van steken. “Ik had opnieuw te kampen met steken”, liet Peter weten. “Het zwemmen en fietsen waren goed, maar daar win je geen triatlon mee”, aldus Denteneer. De Britten Sharp en Buckingham klokten beiden een tijd onder de 32 minuten maar konden niet verhinderen dat Dorian Conincx naar de overwinning liep. Mark Buckingham werd 2de, een andere fransman Aurelien Raphael 3de. Peter finishte uiteindelijk als 37ste van de 67 deelnemers.
Foto: ITU/Delly Carr