Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Symonds verrast favorieten in Melbourne
Nieuws

Symonds verrast favorieten in Melbourne

Podium Ironman Melbourne

De Canadees Jeff Symonds zorgde voor een verrassing van formaat door in Melbourne zijn allereerste Ironman ooit te winnen en de topfavorieten voor de Asian Pacific Championships te kloppen. Symonds’ beste prestaties tot hiertoe waren een 2de plaats in de Ironman Canada van 2014 en een bronzen plak op het WK 70.3 in 2011. Met een marathon van 2u44 ging hij al snel voorbij Nils Frommhold, die in het fietsen net zoals Luke Bell (die in het lopen compleet in elkaar stuikte) voor de aanval koos, maar in het lopen terugviel naar de vijfde plaats. Met een eindtijd van 8u04’29 bleef Symonds bijna 3,5 minuut voor op Tim Van Berkel. En Brad Kahlefeldt werd knap derde in 8u09’21.

Bij de vrouwen leek het al vroeg bij het fietsen dat Mirinda Carfrae in een zetel naar de titel zou gaan, maar ze viel fel terug bij het slot van het fietsen en liep op karakter nog uit naar de 7de plaats. Vooraan kregen we een strijd tussen Mel Hausschildt en Yvonne Van Vlerken. De Australische haalde het met een snelle marathon van 3u06’32 voor de Nederlandse die zes minuten later het zilver pakte. Caroline Steffen werd derde.

Er stonden geen Belgische profs aan de start in Melbourne.

Uitslagen Ironman Melbourne