Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vandermoere snelste loper in De Haan
Nieuws

Vandermoere snelste loper in De Haan

Lukas Bosmans Herderen lopen

De Veloopzwem in De Haan werd gekenmerkt door een stevige wind die in het fietsen voor flink wat weerwerk zorgde. Dat weerhield Louis Nayaert en Michael Van Cleven er niet van om op de fiets weg proberen te raken van een grote groep achtervolgers, waarbij de beste zwemmers over de 500 meter ’s ochtends Wouter Monchy en David De Grooff. Lukas Bosmans, één van de favorieten na zijn knalprestatie in Herderen, had een mindere zwembeurt en reed lek op vijf kilometer van de wissel. Hij zou pas 23ste worden.

Vooraan wisselde Hannes Vandermoere in de grote groep na 27,3 km fietsen op 48 seconden van de koplopers. De turbo sloeg meteen aan bij de nieuwbakken LTTL-atleet en met een looptijd van 29’07 op de 8,6 km won hij verdiend de 33ste editie van de Veloopzwem. Michael Van Cleven pakte het zilver op 52″ en Arne Devliegher werd knap derde.

Bij de dames was er de verrassende zege van Inge Roelandt, de partner van triatleet Steven Hamerlinck. Inge kende weinig tegenstand en won vlot in 1u34’10. Liesbeth Vandevelde en Gina De Bock vochten het zes minuten later in een spurt uit voor het zilver. Liesbeth werd tweede en Gina pakte vijf seconden later de derde plaats.

Uitslagen Veloopzwem