Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten en Sofie pakken kostbare Olympische punten in New Plymouth
Nieuws

Marten en Sofie pakken kostbare Olympische punten in New Plymouth

ITU Elite Men New Plymouth 22.03.2015 #NewPlymouthWC

In barre weersomstandigheden hebben Marten Van Riel en Sofie Hooghe een schitterende prestatie neergezet op de ITU World Cup van New Plymouth en pakten kostbare punten voor de Olympische ranking. Door de wind en de regen kregen zowel de mannen als de vrouwen een zware én gevaarlijke wedstrijd voorgeschoteld. Sofie Hooghe ging opnieuw goed mee in het zwemmen en bleef attent mee voorin fietsen. Met een degelijk loopnummer snelde ze naar een knappe vijftiende plaats. Claire Michel had minder geluk.

ITU Elite Women New Plymouth 22.03.2015 #NewPlymouthWC

Claire verloor net iets te veel tijd in het zwemmen en miste de aansluiting met de grote groep. Ze wisselde op ongeveer een minuut van de groep van Sofie Hooghe maar liep dan met de derde snelste looptijd nog naar de 23ste plaats. Met een iets beter zwemnummer had een podiumplaats dan ook tot de mogelijkheden behoord. De race werd gewonnen door de Amerikaanse Kaitlin Donner voor haar landgenote Renee Tomlin en de Tsjechische Vendula Frintova.

ITU Elite Women New Plymouth 22.03.2015 #NewPlymouthWC

Sofie mocht terecht blij zijn met haar prestatie: “Het zwemmen was vrij goed en door een ok wissel kon ik makkelijk de aansluiting maken met de 2de grote groep. Daarna kwamen we bij de koplopers en ik kon makkelijk volgen tijdens het fietsen. En plots in de 3de ronde viel mijn ketting af voor de klim. Ik kon de ketting er vlug terug opleggen en reed het gat terug terug dicht bij de 2de groep, maar ik verloor daar mijn top 10 plaats. Lopen ging ook goed. Wedstrijden gaan in stijgende lijn en ik heb ook Olympische punten op zak! Op naar Auckland!”

Marten Van Riel bevestigt

Ook Marten Van Riel bevestigde opnieuw met ook een top-15 notering in New Plymouth. Hij nestelde zich net zoals in Abu Dhabi in de kopgroep bij het zwemmen. De mannen deden het voorzichtig aan tijdens het fietsen, want de regen maakte het parcours glad en met een bende van 37 koplopers bleef het een risicovolle onderneming. Van Riel ging vlot mee, wisselde snel en liep met een tijd van 15’35 op de 5 km naar een heel mooie 13de plaats.

ITU Elite Men New Plymouth 22.03.2015 #NewPlymouthWC

Richard Murray, die in de drukte van de wissel zijn helm vergat weg te leggen zoals het hoort, kreeg een 10″ penalty maar dat weerhield de Zuid-Afrikaan er niet van om twee weken na zijn WTS podium in Abu Dhabi naar de eerste overwinning van het seizoen te lopen. Hij haalde het in 52’38 voor Alexander Bryukhankov die 21 seconden later zilver pakte. Het brons was voor de verrassende Noorse nationale sprintkampioen Kristian Blummenfelt. Marten Van Riel finishte in 53’33.

Van Riel was uitermate tevreden:

Uitslag New Plymouth vrouwen

Uitslag New Plymouth mannen

Foto's: ITU Media/ScottieT