Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Energy Team Zuidwest pakt opnieuw dubbel
Duathlon

Energy Team Zuidwest pakt opnieuw dubbel

BK Ploegenduatlon 2015

De mannen van Energy Team Zuidwest hebben voor de vijfde keer op rij het BK ploegenduatlon gewonnen. In Kain bij Doornik haalde de ploeg met onder andere Julien Brazy, Vincent Van De Walle, Jorik Van Egdom en Gert Van Poucke het van thuisploeg TRIGT. De club uit Doornik zette twee topteams in en die veroverden het zilver en brons. SMO-Specialized, met onder andere Alexis Krug, Timothy Van Houtem, Lowie Dewitte, Maxim Swertvaegher en Willem Brems, werd vierde en viel net naast het podium.

Bij de dames was ETZ voor de derde keer op rij de sterkste ploeg. Joke Coysman, Lieselot Bossuyt, Ilse Geldhof en Deborah Ghyselen zorgden voor de dubbel door SMO-Specialized, met Charlene Ottevaeren, Jeanine Kocken en Amber Rombaut, te kloppen. TRIGT pakte het brons.

In Doornik vond het BK ploegen duatlon plaats op een nieuwe locatie nabij Doornik, Kain. Er moesten 2 ronden gelopen worden, vervolgens moesten de atleten vier keer een heel selectief fietsparcours op en af met telkens een pittige brug en klim (4 keer de flank van de Mont Saint Hubert) in, als afsluiter was er nog 1 ronde lopen. De weergoden waren gunstig maar de temperatuur was alsnog fris met maar 6 graden. TRIGT stond in voor de organisatie op hun gekende manier, ze namen de fakkel over van ETZ na enkele jaren.

Bij de dames waren de specialisten van ETZ al snel gaan vliegen. Op de fiets bouwden ze de voorsprong uit. Achter hen werd SMO-Specialized vlot tweede. Ze wonnen vrij gemakkelijk de zilveren plak voor het plaatselijke TRIGT.

Bij de mannen was het eerste lopen spannender. De eerste wave bestond uit duatlon-teams ETZ 1, TRIGT 1 en DVB Baliebrugge samen met de triatleten van SMO-Specialized. Eén minuut hierna startte wave 2 met onder andere TRIGT 2 en ETZ 2. Na 5km lopen had het jonge TRIGT team (met onder andere Pierre Balty en Francois Humblet) ongeveer 10″ voor op ETZ 1. Op 1’35 kwam SMO-Specialized, dan gevolgd door TRIGT 2 (die dus 1′ hadden dicht gelopen) en ongeveer 20″ hierna volgde ETZ 2.

Op de fiets bleek al snel dat de ervaring van ETZ de doorslag gaf, ze bouwden hun voorsprong gestaag uit op TRIGT 1. Hierachter zette SMO-Specialized een sterk fietsnummer neer en reden ze terug wat weg van TRIGT 2. ETZ 2 verloor hier wat tijd maar hield alsnog sterk stand. ETZ 1 kon gemakkelijk uitlopen naar de winst, gevolgd door TRIGT 1. Hierna volgde nog een sprintje voor de eer tussen TRIGT 2 en SMO-Specialized. De tweede ploeg van Doornik had achter wel 1′ ingelopen op de Meetjeslanders, dus waren de thuisatleten zeker van hun 3e plaats.

Uitslagen, ook die van het BK Jeugdduatlon, zouden later op zondagavond moeten binnenkomen en we geven ze zo snel mogelijk weer…