Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dubbele pech in Xterra Malta
Multisports

Dubbele pech in Xterra Malta

Kris Coddens Xterra Malta

Met de Xterra Malta werd dit weekeind de openingsmanche van het Xterra Europe circuit gehouden. Voor onze landgenoten Kris Coddens en Jim Thijs was het een start in mineur. Het Xterra circus zette voor het eerst de tenten op in Malta en hoewel het er af en toe chaotisch aan toeging, was iedereen achteraf wel te spreken over de lokatie en de organisatie. Die moest in allerlaatste instantie het zwemparcours verleggen door een probleem met een jetski en de voorziene boeien, waardoor de start twintig minuten vertraging opliep.

Bij de vrouwen won de Hongaarse Brigitta Poor nadat ze van start tot finish de wedstrijd domineerde. Sandra Koblemueller werd tweede en voor de derde plaats kregen we een spannende strijd tussen de Nederlandse Maud Golsteyn, pas terug van de legendarische Cape Epic mountainbike race en in verbazend sterke doen na zo’n slopende etappewedstrijd, en Elisabetta Curridorri, de vriendin van Jim Thijs. Betta moest slechts nipt de duimen leggen en kwam slechts 12″ te kort voor het podium.

Jimbo zelf had opnieuw een offday, maar was blij met het resultaat van Betta. “Na 1 uur wedstrijd had ik opnieuw te weinig energie. Het was deze keer zelfs zo erg dat ik uit de wedstrijd moest stappen. Ik probeer positief te blijven en wil vooral een oplossing zoeken voor dit probleem zodat ik weer eens een hele wedstrijd lang op hetzelfde hoge niveau kan strijden. Bovendien kan ik niet echt boos zijn, want met vierde plaats van Betta konden we alsnog een klein feestje bouwen. Jammer dat ze net naast het podium viel, maar Maud was te sterk vandaag. En voor Betta is het haar beste Xterra resultaat uit haar carrière”, aldus Jim.

Kris Coddens had ook pech. Toen hij aan het oprukken was op de mountainbike reed hij lek. “Ik heb er twintig minuten over gedaan om die band te herstellen en dan ben ik voor de tweede keer lek gereden. Omdat het zo’n toffe wedstrijd was, heb ik wel besloten om door te zetten en te finishen, al eindigde ik wel ruim buiten de punten,” vertelde Kris, die als 20ste finishte.

Tim Van Daele deed het wel behoorlijk. Hij behaalde de 14de plaats. “Ik had geen supergevoel vandaag, maar het werd tpch een degelijke wedstrijd voor de eerste Xterra van het seizoen”, aldus Tim.

De winst ging naar de verrassende Fransman Nicolas Fernandez, die in Malta zijn allereerste Xterra zege ooit boekte. Hij klopte met overmacht de favorieten Roger Serrano en Brice Daubord.

Uitslagen Xterra Malta