Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EFC-ITC: ambitieus op alle fronten
Nieuws

EFC-ITC: ambitieus op alle fronten

DSC_0166

EFC-ITC, de triatlonclub uit Izegem, zet dit jaar stevig in op de nieuwe T3 Series. Vooral bij de vrouwen behoort EFC-ITC tot de favorieten, maar ook bij de mannen kregen ze extra versterking. Reken daarbij de internationale speerpunten Peter Denteneer (op de Olympische afstand) en Bart Colpaert (op de lange afstand) en het is duidelijk dat EFC-ITC met grote ambities aan het seizoen 2015 begint. Daarbij bewaren ze ook een duidelijke lange termijn visie, met een bloeiende jeugdwerking.

Dat werd duidelijk op de ploegvoorstelling van de Izegemse Triatlon Club EFC-ITC waarvoor Kurt Debouck van hoofdsponsor Expo Floor Coverings zijn spiksplinternieuwe bedrijfsruimte ter beschikking stelde. De EFC-ITC leden konden ook eens een kijkje nemen bij de buren van Pulso-Preventielab. De dag begon dan ook met een gezellige koffietafel in dit gloednieuwe coaching en testing centrum. De presentatie begon vervolgens met een primeur: Pulsocoaching fusioneert met Preventielab Zwevegem van Egwin Ponette, osteopaat van onder andere Trek Factory Racing, met Fabian Cancellara, en Sofie Hooghe.

DSC_0170

De ploegvoorstelling van EFC-ITC startte bij hun alsmaar groter worden jeugdwerking. Het doel is om een kweekvijver te ontwikkelen waar jonge atleten met plezier hun sport kunnen beoefenen en talent ontwikkelen. Onder deskundig oog van toptrainers met onder andere atleten Wouter Timmerman en Maarten Missinne wil EFC-ITC zich profileren als een echte jeugdclub waar fun en een goede begeleiding centraal staan.

De club is uitgegroeid tot een van de grootste van België. Voorzitter Frank Bruyneel geeft als verklaring de duidelijke focus op kwaliteit. “De club streeft niet naar het meeste aantal leden, maar naar de meest kwaliteitsvolle omkadering voor jong en oud, recreant en topsporter. Net om die kwaliteit te blijven garanderen willen wij ook graag het maximum aantal leden plafonneren”, aldus Frank.

Als hoofdpunt op het programma was er de voorstelling van het topteam van 16 atleten. Eén van de boegbeelden van het team is Bart Colpaert, die na een seizoen vol blessureleed dit jaar zijn heroptreden wil maken. Bart is sterk geprikkeld door het ‘verloren’ seizoen en is stilletjes aan, zonder forceren, terug zijn oude niveau aan het bereiken. Daarnaast vinden we ook Peter Denteneer. Zijn grote doel is het EK en WK dit jaar bij de elites. Het zal een zwaar jaar worden in combinatie met stages voor zijn opleiding tot kinésist maar aan motivatie is er geen gebrek.

DSC_0177

Ine Couckuyt en Charlotte Deldaele sloten ook aan bij EFC ITC en daarmee steekt EFC-ITC hun ambitie voor de T3-series bij de dames niet onder stoelen of banken. Ine keert hiermee terug naar de club waar het allemaal begon en werd dan ook met open armen ontvangen. Momenteel ligt de focus op het herstel van een knieblessure maar ze blijft hard werken om dat EK ticket bij de beloften weg te kapen.

Ook Charlotte Deldaele heeft dit EK als doel voor 2015. In Quarteira was het bijna raak wat haar potentieel nogmaals bewijst. Naast deze vaandeldragers vinden we ook vaste waardes op de lange afstand Karolien Weuts, Leen Vanden Daelen en Inge Vancauwenberghe (volledig hersteld van haar knieblessure).

Ook Ward Vande Capelle, Maarten Missinne en Jolien Lewyllie bewezen dat ze de club kunnen blijven vertegenwoordigen vooraan het deelnemersveld.

DSC_0173

Nieuw binnen het topteam zijn Wouter Timmerman, Eduard Verstraete en Hannes Callebaut die het team aanvullen binnen de T3 series, Bram Deruyck op de Ironman afstand en Nico Couckuyt (ja het zit in de familie cfr. Ine Couckuyt) die op Xterra wil presteren. Voeg daar nog een méér dan ooit gedreven Steven van Heirseele aan toe die van Ironman Hawaii zijn doel heeft gemaakt en je begrijpt dat EFC-ITC op vele fronten zal meestrijden.

EFC-ITC’er en één van de mannen achter triathlonwedstrijden.be Ruben Verkempinck zorgde voor een primeur door een blog te ontwikkelen waarmee elke atleet een eigen webstek krijgt onder de EFC-ITC vlag. Activiteiten en updates van elke topteam atle(e)t(e)  kan je volgen op hun gloednieuwe blog: www.(naamvoornaam).efcitc.be

De doelen voor het topteam zijn duidelijk: Podium in eigen huis op het BK ploegen en collectief sterk presteren in de T3 series. Met dergelijk kaliber in huis zal de groen-zwart-witte brigade zeker in het oog springen.

Naast deze toppers blijft EFC ITC ook duidelijk inzetten op de recreanten, dit bewijst het project Klagenfurt waarbij 25 atleten aan de start van deze Ironman eind juni zullen komen. Daarnaast is er ook het project door de finish om nieuwe triatleten te begeleiden van 0 naar een sprint of kwart triatlon.

EFC-ITC zal dus op alle gebieden duidelijk te zien zijn!