Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos opent seizoen met zilver in Brasilia
Nieuws

Sofie Goos opent seizoen met zilver in Brasilia

Sofie Goos 703 Brasilia

In de 70.3 Ironman van Brasilia hebben de Uplace BMC dames hun visitekaartje voor 2015 afgegeven. Helle Frederiksen en Sofie Goos pakten overtuigend 1 en 2 en dat in een sterk deelnemersveld. De Braziliaanse halve Ironman was namelijk het Latin American Championship. Bij de mannen won Tim Don. Onze landgenoot Pieter Heemeryck leek op weg naar een mogelijke top-10 maar zakte weg in de halve marathon.

De dag begon nochtans goed voor Heemeryck die na een redelijk zwemnummer na 2 km als 13de op het droge stapte in een grote groep op ongeveer een minuut van de leiders. Tijdens het fietsen hield Pieter er een stevig tempo op na. Hij legde de 90 km fietsen af in 2u03, goed voor een gemiddelde boven 43 km/u. Voor ons nog onbekende redenen, zakte het tempo in de halve marathon helemaal. Pieter liep op karakter uit en werd 25ste profs op de 101ste plaats overall na 4u42’32 met een halve marathon van 2u09’40.

Ondertussen had Tim Don vooraan de koppositie overgenomen van Timothy O’Donell dankzij een supersnelle halve marathon. Don won na 3u41’47 met bijna een minuut voorsprong op O’Donnell. Tyler Butterfield kwam ruim drie minuten later als derde over de streep.

Uplace BMC podium Brasilia

Bij de dames domineerde Helle Frederiksen de wedstrijd van begin tot einde. De Deense Uplace BMC atlete bouwde een enorme voorsprong uit op de fiets en in het lopen kwam haar overwinning nooit in gevaar. Ze won in 4u04’16. Sofie Goos ging op de fiets goed in de achtervolging en rukte op naar de derde plaats. Halverwege het lopen nam ze de tweede plaats over van Haley Chura. In 4u17’15 pakte ze haar eerste zilveren plak van het seizoen. Ze had nog net een minuut over op een sterk opzettende Ruth Brennan Morrey, die derde werd.

Uitslag 70.3 Ironman Brasilia