Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Snelle Jelle in top-25 WTS Gold Coast
Nieuws

Snelle Jelle in top-25 WTS Gold Coast

Jelle Geens finish Gold Coast

Jelle Geens opende sterk in zijn eerste WTS race van het seizoen met een 24ste plaats. In de derde manche van de World Triathlon Series werd de wedstrijd al tijdens het zwemmen in zijn definitieve plooi gelegd. Dat was slecht nieuws voor onze landgenoten Jelle Geens en Simon De Cuyper, die in de eerste proef al op een stevige achterstand werden gezet. Jelle kwam na 18’47 als 55ste uit het water en nestelde zich in de derde achtervolgende groep. Simon kwam nog later uit het water en daarmee zat zijn wedstrijd er ook meteen op.

Vooraan waren Varga, Johnny Brownlee en de Polyanskiy broers er in geslaagd om een voorsprong van meer dan een halve minuut op te bouwen tijdens de 1500 meter zwemmen. Vooral Brownlee hield het tempo hoog tijdens het fietsen en ondanks de val van Igor Polyanskiy op twee ronden van het einde, kwamen de 26 achtervolgers nauwelijks dichterbij. Pas in de slotkilometers verkleinde het verschil naar 20″. De tweede grote groep, met Jelle Geens, volgde op 1’20.

Johnny Brownlee Gold Coast

Johnny Brownlee toonde in het lopen geen verval en liep naar een indrukwekkende overwinning na een hele wedstrijd in de aanval te zijn. Achter hem was er een volledig Spaans gevecht met Mario Mola die het zilver pakte en Javier Gomez won de strijd voor het brons met Vicente Hernandez.

Jelle Geens begon als 37ste aan de 10 km lopen, maar hij vond meteen zijn juiste ritme en begon één na één mannen van de grote groep voor hem op te rapen. In de slotronde dook hij de top-25 binnen en in een sprintje met de Amerikaan Kevin McDowell pakte Snelle Jelle een knappe 24ste plaats. Na zijn 42ste plaats in de wereldbeker van Mooloolaba is dit een bijzonder mooi resultaat in zijn eerste grote kwarttriatlon van het seizoen.

Gwen Jorgensen Gold Coast

Foto: ITU/Delly Carr

Bij de vrouwen kregen we een volledig Amerikaans podium met alweer Gwen Jorgensen die aan een nooit geziene reeks overwinningen bezig is. Ze haalde het met opnieuw een indrukwekkende looptijd van 33’35 op de 10 km voor haar landgenotes Sarah True en Katie Zaferes. Onze noorderburen Rachel Klamer en Maaike Caelers deden het uitstekend. Met een 6de en 10de plaats werden ze de eerste Europese atletes. Er stonden geen Belgische vrouwen aan de start.

Uitslag WTS Gold Coast vrouwen

Uitslag WTS Gold Coast mannen