Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Fransman wint in kleinste stad van België
Multisports

Fransman wint in kleinste stad van België

cross duathlon

Dat de meeste du- en triatleten intussen volop de focus leggen op het wegseizoen was een ondankbaar gegeven waarmee Jonas Lefevere, Saar Marichal, Jonas Scheynen en Bryan Segers bij de organisatie van hun cross duatlon te maken kregen. Desalniettemin slaagden de 4 studenten Sport en Bewegen aan de Hogeschool West-Vlaanderen er bij hun vuurdoop als eventorganisatoren in een mooie wedstrijd op poten te zetten in het charmante Mesen. Hoewel slechts een 30-tal atleten de weg vond naar de kleinste stad van het land, kreeg het publiek toch een erg spannende strijd te zien.

ETZ-atleet Julien Dequidt toonde zich tijdens de eerste 6 km lopen duidelijk de snelste. Bij aanvang van de fietsproef troepten vier atleten al snel samen: TTI’er Jürgen Boterberge, het Cycling Team West-duo Robin Schuermans en Glenn Valentin en nog een andere Noord-Franse ETZ-atleet, Frederic Dive. Onder het gebeuk van vooral een beresterke Boterberge nam het kwartet halfweg het mountainbiken de leider bij de lurven. Op een winderige en weinig technische omloop bleek een geslaagde ontsnapping opzetten onbegonnen werk en de 5 atleten bereikten dan ook samen de tweede wisselzone.

Opnieuw was Julien Dequidt ook tijdens de afsluitende 3 km outstanding. Boterberge werd een twintigtal seconden later eerste landgenoot en Geluwenaar Schuermans kon het laatste podiumplekje wegpikken voor de neus van z’n ploegmaat Valentin. Bij de dames was Deborah Ghyselen de beste.