Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Whytic Priem bezorgt ETZ nieuwe zege
Duathlon

Whytic Priem bezorgt ETZ nieuwe zege

Whytic Priem Frasnes

Het Energy Team Zuidwest ziet zijn status als beste duatlonclub van het land nog maar eens bevestigd. Terwijl een aantal toppers naar het EK Powerman en het EK Sprintduatlon in Horst aan de Maas trokken, zorgde Whytic Priem voor een prima vervanging in de duatlon van Frasnes. De nieuwkomer bij ETZ zette in de Duathlon des Collines een stevige fietsproef neer op het heuvelachtige parcours.

Whytic begon als vierde aan de fietsproef, met 20″ achterstand op sterkste loper Didier Deveirman. Die zakte echter stevig terug tijdens de 20 km fietsen en moest vrede nemen met een vijfde plaats. Priem zag Bert De Waele en Wouter Devalet in achtervolging gaan, maar de twee kwamen ook in het laatste lopen niet meer dichterbij. En zo liep Whytic Priem naar zijn allereerste overwinning ooit, voor De Waele en Devalet.

Bij de dames was Veronique Platteeuw de sterkste. Zij haalde het vlot voor Muriel Cartiaux en eerste juniore Lies Vanaudenaerde.

Met een 80-tal deelnemers zat Frasnes ongeveer op hetzelfde niveau als Geel, terwijl ook in Horst aan de Maas flink wat Belgen aan de start stonden. Jammer dus dat er niet meer aan seizoenspreiding (kan) gedaan worden… Zo heel veel duatlons telt ons land immers niet meer…

Uitslag Duathlon Des Collines Frasnes