Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Winning streak van Jimbo in Sardinië
Duathlon

Winning streak van Jimbo in Sardinië

Jim Thijs Villacidro foto Pasquale Capone

Ondanks de twee mindere XTerra resultaten mag Jim Thijs ondertussen dé man van het Sardijnse voorseizoen genoemd worden. Dit weekeinde behaalde Jimbo op Sardinië zijn derde overwinning van het seizoen. Onze landgenoot heeft in Sardinië een tweede thuis gevonden bij Elisabetta Curridori en nadat hij haar hart had gestolen, verovert hij nu ook de harten van de Sardijnse triatlonfans. In Villacidro won Jim de sprintduatlon na een felle strijd met de Duitser Johannes Hinterseer. Na 52’37 telde Jimbo slechts zes seconden voorsprong op de Duitser. Emanuele Aru werd derde.

Jim Thijs Villacidro bike

Na het eerste looponderdeel van 5 km ontstond er een kopgroep van 6 personen. Tijdens de eerste fietskilometers werd deze groep uitgedund tot 3 atleten door enkele demarrages en een valparij van Tramonte. Deze kopgroep, met Thijs, Aru en Hinterseer, had na 14 km een voorsprong van 40 seconden op de achtervolgers. Op dit moment besloot Thijs aan te vallen. Aru en Hinterseer moesten passen en Thijs begon met een voorsprong van 20 seconden aan de afluitende loopproef van 2,5 km. Hinterseer naderde halverwege tot op 2 seconden, maar de Duitser kon de kloof nooit helemaal dichten.

Jim Thijs Villacidro run

Bij de dames werd Betta Curridori knap tweede achter Alice Capone.

PODIO MASCHILE

1 – JIM THIJS (Villacidro Triathlon) – 0.52.37
2 – JOHANNES HINTERSEER (Germany) – 0.52.43
3 – EMANUELE ARU (Villacidro Triathlon) – 0.53.15

PODIO FEMMINILE
1 – ALICE CAPONE (Canottieri Napoli) – 0.59.47
2 – ELISABETTA CURRIDORI (Villacidro Triathlon) – 0.59.59
3 – VALENTINA LUIU (Triathlon Team Sassari) – 1.01.34

Foto: Pasquale Capone