Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“EK selecties worden pas later definitief”
Nieuws

“EK selecties worden pas later definitief”

Tom Suetens ETU Melilla

Zondagavond brachten we hier het nieuws van de internationale topprestaties van Romain Loop en Tom Suetens op de ETU Europa Cup wedstrijden in Melilla en hun kwalificatie voor het EK in Geneve en Banyoles (U23). VTDL Directeur Topsport en Sportkaderopleiding Reinout Van Schuylenbergh nuanceert voor ons nog even. “Het is wel mooi natuurlijk dat er toch al wat atleten zich laten zien hebben en in aanmerking komen voor een selectie, maar de definitieve selectie wordt pas later gemaakt.”

“Er is een verschil tussen ‘selecteerbaar’ en ‘geselecteerd’ zijn,” gaat Reinout verder. “Dit wil zeggen dat atleten zich dankzij hun resultaten selecteerbaar maken, maar nog niet definitief zijn geselecteerd. Er is altijd een mogelijkheid dat er bijvoorbeeld meer atleten zijn die selecteerbaar zijn, dan er quotaplaatsen zijn. In dat geval moeten we toch atleten thuislaten.  Ook andere redenen kunnen bestaan zodat atleten finaal toch niet weerhouden worden (bijvoorbeeld omwille van medische redenen).”

Voorlopig hebben Romain Loop en Tom Suetens dus aan de EK-selectienormen voldaan, maar de concurrentie in hun leeftijdscategorieën is niet van de minste. Ons land beschikt de laatste jaren weer over een talentrijke selectie bij de jongens. Bij de meisjes is het nog even afwachten.  Die kwamen in Melilla nog niet in actie.