Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
T3 Series: Doornik warmer dan Zuid-Afrika
Nieuws

T3 Series: Doornik warmer dan Zuid-Afrika

Zamaro Triper4mance team

Dit weekend wordt in Doornik het langverwachte startschot gegeven voor de T3 Series, de gloednieuwe Belgische teamcompetitie. De impact op de atleten en de teams is alvast merkbaar. Na een drukke transferperiode volgde er de afgelopen week een periode van selectiestress toen de 21 heren- en 13 damesploegen hun atleten voor Doornik moesten bekendmaken. Hoewel een aantal teams al het goede voorbeeld gaf en hun ploegvoorstelling op de T3 Series richtte, is de weerklank in de traditionele media nog bijzonder klein. Laten we hopen dat dit zondagavond verandert na een hopelijk spannende wedstrijd.

Per ploeg mogen er bij de mannen 5 atleten starten. De beste 4 komen in aanmerking voor het klassement. Bij de vrouwen mogen 4 atletes per ploeg starten. Vooral het tactische aspect speelt een grote rol, want niet de individuele prestatie, maar wel de teamranking krijgt prioriteit. En dus moeten ploegen kiezen voor het beste collectief. Daarbij kan het zwemmen al een cruciale rol spelen. Saillant detail is de zwemtemperatuur in Doornik. Die bedroeg deze week slechts 14,2 graden. Gelukkig kregen we mooie lentedagen deze week, zodat we hoogstwaarschijnlijk zeker mogen zwemmen in open water. De temperatuur van het water is overigens nog altijd twee graden warmer dan de omstandigheden in de World Triathlon Series in Zuid-Afrika, waar Sofie Hooghe, Katrien Verstuyft, Claire Michel en Simon De Cuyper zaterdag en zondag aan de start verschijnen.

WTS Cape Town Katrien Sofie Simon Claire

Zij zijn er dus niet bij in de eerste T3 manche in Doornik. Vooral voor SMO-Specialized betekende dat puzzelen, maar de rode brigade uit het Meetjesland blijft ook zonder “Le Rabbit” de topfavoriet. Atriac en TRIGT waren de laatste jaren telkens de grootste concurrenten voor SMO-Specialized tijdens de ploegenkampioenschappen en lijken ook binnen de T3-Series serieuze kandidaten te zijn. Ook met het uitgebalanceerde LTTL-Oilservice blok en de mix van jong enthousiasme en ervaren krachten bij TDL en EFC-ITC zijn er nog voldoende favorieten.

En wat te denken van de resten van het MPD-Karhu-Kipeo team dat tijdens de ploegenkampioenschappen de laatste jaren telkens naast het podium viel. Een deel van hen trok in het zog van Tim Brydenbach naar Trille, de triatlonclub uit Lille, die eind september de finale manche van de T3 Series organiseren. Met Marnicq Clarebots, Tim Brydenbach, Bryan De Kraker, Stef Verachten en Terence Olaria brengen zij een stevige ploeg in stelling.

Deluplast Alphawoolf stage

De rest vond dit seizoen onderdak in het nieuwe Deluplast-Alphawoolf team van de jarige Joris Sels. Zij zetten zondag in op een sterke Nederlandse delegatie, met Omar Brons, Marco Akershoek en Gerbert Van de Biggelaar die samen met Laurens Verluyten en Jelle Clijsters aan de start komen. De Va Corse – Fornaxx Turtles gingen ook over de grens kijken en vonden twee sterke Duitsers om Kristof Hendrickx, Dries Matthys en Joachim Wera bij te staan. Jannik Oeler en Marius Overdick zijn twee regionale jonge talenten van Tus Griesheim.

Zelf kijken we erg uit naar twee jonge ploegen. Het Zamaro-Triper4mance team van KTT trekt volledig de kaart van de (Belgische) jeugd en met onder andere Tom Suetens, Arno Nackaerts en Jarne Verhaegen in de rangen, rekenen we hen op de sprintafstand absoluut tot de favorieten. Hetzelfde geldt voor het 185-Sportoase team uit Wuustwezel, voorafgegaan door een Marten Van Riel in bloedvorm.

DSC_0177

Bij de dames is EFC-ITC de topfavoriet, met daarachter heel wat kandidaten voor de overige podiumplaatsen. Trinity en Solid-Callant zouden wel eens voor de verrassing kunnen zorgen, naast SMO-Specialized, 185-Sportoase en Zamaro-Triper4mance.

De dames starten zondag om 15 u. De mannen duiken om 16u30 het water van de Chaufours in.  De voorlopige en nog niet complete deelnemerslijst vind je hier.

Ondertussen is ook de T3 Teamseries website volledig live. Daar vind je alle informatie over de wedstrijden en de teams: http://www.teamtriathlonseries.be/

In Zuid-Afrika starten de dames zaterdag om 14u55. Zondag duiken de mannen om 14u55 het frisse water van Cape Town in. De wedstrijden kan je rechtstreeks volgen via triathlonlive.tv