Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dominante Kris Coddens in Knokke
Multisports

Dominante Kris Coddens in Knokke

Kris Coddens iduathlon

In Duinbergen, bij Knokke-Heist, heeft Kris Coddens zijn favorietenrol meer dan waar kunnen maken in de 6de iDuathlon. In het mulle zand duldde Kris na één ronde lopen langs het strand alleen nog even het gezelschap van Arne Devliegher. Eénmaal uit de wissel bouwde hij al snel een onoverbrugbare voorsprong uit op een sterke Paul Embrechts.

“Paul ging inderdaad snel vandaag”, lachte een tevreden Kris Coddens achteraf. “Hij was mee met de kopgroep in de eerste loopronde, maar ik had meer schrik van Arne Devliegher die ook in de tweede ronde nog even vlot bleef meelopen. Maar ik wou absoluut alleen aan het mountainbiken beginnen en kon hem losgooien. Daarna ben ik wel blijven doorgaan. Jammer dat er niet meer topconcurrenten waren, maar dat wil niet zeggen dat ik er een rustige training van gemaakt heb. De benen voelden goed aan vandaag. Had ik deze benen een paar weken geleden op het BK in Retie gehad, dan was dat een andere wedstrijd geworden.”

“Ik had er vandaag wel zin in, zeker na de gemiste seizoenstart in Malta. Daar hield dubbele pech me van een goede prestatie in de Xterra. En dan doet deze zege deugd. De komende tijd ga ik onder andere via de BEMC opbouwen naar de Europese Xterra’s, waarvan ik er in juni een aantal doe. Mijn eerste wordt normaal gezien Italië en wellicht ga ik later ook mijn Europese titel verdedigen”, aldus de verdiende winnaar.

Arne Devliegher iduathlon

Paul Embrechts zag halverwege het mountainbiken Atriac’er Tim Van Daele terug dichterbij komen, maar El Pablo diepte de kloof weer uit tot meer dan een minuut. In de laatste run van 2,5 km kwam zijn tweede plaats niet meer in gevaar. Van Daele werd derde voor twee sterke youngsters. Robin Schuermans klopte na een sterke mountainbike proef Arne Devliegher in de strijd om de vierde plaats. Bientje genoot nadien ook nog van de knappe prestatie van maatje Donavan Leyn. En ook Lorenzo Claeys liet mooie dingen zien, zodat ook in het cross duatlon de opvolging er aan lijkt te komen.

Jip Veelenturf iduathlon

Ook bij de dames kregen we een overtuigende zege. De Nederlandse Jip Veelenturf voerde een one-woman-show op en zette de tegenstand op minuten. De wereldkampioene cross triatlon bij de beloften won voor Elke Goossens en Caroline Van Bauwel.

Uitslagen iDuathlon