Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WTS Cape Town: gemiste kans voor onze dames
Nieuws

WTS Cape Town: gemiste kans voor onze dames

WTS Cape Town Vrouwen

De drie Belgische dames zagen in Zuid-Afrika een unieke kans op Olympische punten aan zich voorbijgaan. Slechts tien seconden bedroeg het verschil met de grote groep voor hen in de eerste twee ronden van het fietsen. De samenwerking kwam echter nooit goed op gang in de achtervolging en een uiteindelijke kloof van meer dan 2 minuten decimeerde hun kansen op een goed klassement.

Door de wel erg frisse watertemperatuur van 12 graden werd in de World Triathlon Series van Cape Town besloten om het zwemmen bij de dames in te korten tot 750 meter. Daardoor bleven de verschillen beperkt. Een kopgroep van 4, met onder andere Zaferes, kreeg een boni van 25 seconden van een achtervolgende groep van zo’n 20 vrouwen sterk. Daarachter volgde het groepje met onze drie landgenotes Sofie Hooghe, Katrien Verstuyft en Claire Michel. Sofie Hooghe werd 38ste in 1u57’36. Katrien finishte in 1u59’10 als 40ste.

Claire Michel werd het slachtoffer van een valpartij en moest uit de wedstrijd stappen. Ze is zaterdagavond naar het ziekenhuis getrokken voor meer onderzoek. Zondag volgt wellicht meer info over haar kwetsuren en de gevolgen ervan.

De winst ging naar de Britse Vicky Holland die het in een millimeterspurt nipt haalde van Katie Zaferes, die wel de leiding in de WTS Ranking overneemt van haar landgenote Gwen Jorgensen. Nicola Spirig pakte in haar wederoptreden meteen het brons.

Zondag om 14u55 starten de mannen, met Simon De Cuyper als enige Belg op het ponton.

Uitslag WTS Cape Town vrouwen