Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Historisch kampioenschap in Doornik
Nieuws

Historisch kampioenschap in Doornik

Luc Huberty Kim Plovier Cyril Lorre

In Doornik werd zaterdag geschiedenis geschreven. Voor het eerst stond er een Belgisch kampioenschap paratriatlon op het programma. In de aanloop naar Rio waar in 2016 triatlon zijn debuut maakt op de Paralympics krijgt de sport meer en meer erkenning. Twee Belgen laten op internationaal niveau regelmatig van zich horen. Kim Plovier en Luc Huberty pakten dan ook naar verwachting de nationale titels in hun categorie.

Kim Plovier moest in Doornik de overall overwinning nog aan de Fransman Arnaud Savio laten, die in PT5B1 uitkwam. Ironfriend Plovier was wel de beste overall van de Belgen en pakte de titel in PT1 na een sterke handbike-proef. Cyril Lorre werd kampioen in PT3 en Luc Huberty van Leg’s Go veroverde de titel in PT2. In PT5B2 was Nicolas Dewalque de beste Belg. Thomas Richard werd kampioen in PT4.

Uitslagen BK Paratriatlon Doornik