Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rob, Jan, Dorothee en Ilse op dreef in Franse duatlons
Duathlon

Rob, Jan, Dorothee en Ilse op dreef in Franse duatlons

Jan Meysmans foto CoDice

Niet alleen bij ons maakt de duatlonkalender rare sprongen, ook internationaal zoeken ze elkaars concurrentie blijkbaar graag op. Want in hetzelfde weekend als het EK duatlon classic distance in Spanje was er in Frankrijk ook het Frans kampioenschap met alle GP divisies 1, 2 en 3 in Parthenay, terwijl in Douai op de lange afstand gestreden werd. Het leverde alvast twee mooie Belgische podiumplaatsen op.

Rob Woestenborghs werd derde in Parthenay en legde daarmee als beste atleet de basis van de ploegoverwinning van Gonfreville. De dagzege en de Franse tricolore trui waren voor Benjamin Choquert, die zijn deelname aan de marathon van Rotterdam twee weken geleden blijkbaar goed verteerd heeft. Hij haalde het met 7 seconden voorsprong op de verrassende Tony Orvain en 27 seconden op Rob. Axel Van Liefferinge werd 44ste en Diego Van Looy 63ste. Gert Van Poucke viel uit.

Bij de dames eindigde Les Tritons Meldois op de 6de plaats dankzij een mooie 6de plaats individueel van Ilse Geldhof. Haar ploeggenote Kim Nulens werd knap 23ste bij haar heroptreden. Julie Le Colleter werd de nieuwe Franse kampioene. Emma Claisse werd 37ste. Megane Vansteenwinckel viel uit.

In Douai mocht Jan Meysmans mee op het podium. Onze landgenoot werd derde op de lange afstand duatlon. Hij finishte in 3u10’30 op 1’54 van winnaar Antoine Vaillant. Stephane De Paula werd tweede. Met een achtste plaats voor Baptiste Kesteleyn en een 18de plaats voor Arne Van Verdegem deden de Belgen het collectief goed. Dorothée Meur pakte het zilver bij de vrouwen achter Céline Bastien.

Foto: CoDice

Uitslag Parthenay heren

Uitslag Parthenay dames

Uitslag Douai