Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Simon De Cuyper mee in kopgroep in WTS Cape Town
Nieuws

Simon De Cuyper mee in kopgroep in WTS Cape Town

Simon De Cuyper Cape Town

Na de dames zaterdag was het zondag de beurt aan de heren elite om te racen in de 4de manche van de Word Triathlon Series in Kaapstad. Slechts 1 Belg aan de start. Simon De Cuyper was er op jacht om zijn positie op de Olympic Ranking te verbeteren.

Net als bij de dames werd het zwemnummer door het koude water ingekort naar 750m. Zonder veel afscheiding was het Javier Gomez die als eerste het water verliet voor Coninx en Polyanskiy. Simon volgde 40″ later maar kon met een goede wissel aansluiten bij de voorliggende atleten.

Zeer snel werden er 2 fietsgroepen met ongeveer 40 atleten vooraan en een achtervolgende groep van een tiental atleten waar ook Simon in zat. Even leek het erop dat de eerste groep zijn voorsprong stelselmatig zou uitbreiden maar halverwege het fietsen was de snelheid er vooraan volledig uit en kon de achtervolgende groep de aansluiting maken. Ondanks enkele pogingen van onder andere Alistar Brownlee en Richard Murray om weg te rijden, bleef het hele pak verder samen tot in de 2de wissel.

Zo begonnen 55(!) atleten samen aan de afsluitende 10km loopproef. Brownlee opende snel en kreeg Murray, Gomez en Luis met zich mee. Tot op 2km van de finish bleven deze 4 atleten samen, Gomez begon zijn finale versnelling van zeer ver maar Alistar Brownlee was de enige die niet plooide. Hij ging er in de laatste kilometer nog over en liep zo in zijn eerste Series wedstrijd van het seizoen meteen naar de overwinning. Simon ‘Le rabbit’ De Cuyper had vandaag niet de top loopbenen en finishte als 48ste op 5 minuten van de winnaar.

Uitslag WTS Cape Town heren


Foto: ITU/Delly Carr