Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
T3 Series: Jelle Geens leidt SMO-Specialized naar zege
Nieuws

T3 Series: Jelle Geens leidt SMO-Specialized naar zege

Jelle Geens wint T3 Doornik

SMO-Specialized heeft zijn favorietenrol volledig waargemaakt in de eerste T3 Series manche in Doornik. Na de 750 meter zwemmen waren de verschillen onderling erg klein. Toch raakte een kopgroep van 10 weg, met daarbij drie mannen van de rode brigade. Het hadden er 12 moeten zijn, maar een dubbele valpartij in de eerste bocht van Julien Hoeksema en Erwin Vanderplancke betekende meteen het einde van de zegekansen voor mede-favoriet TRIGT. Ook Tim Brydenbach ging hard onderuit in de eerste fietsronde en moest uit de wedstrijd stappen.

Atriac en KTT-Zamaro-Triper4mance probeerden de achtervolging op gang te krijgen, maar dat was niet zo eenvoudig op het natte en op bepaalde plaatsen gevaarlijk gladde parcours. Vooraan bleven Willem Brems, Alexis Krug en Jelle Geens niet bij de pakken zitten en samen met Marco Akershoek van Deluplast-Alphawoolf hielden ze het tempo hoog.

De koplopers konden met een mooie voorsprong aan de 5 km lopen beginnen. Tom Suetens spurtte als eerste weg uit de wisselzone, maar hij blies zijn Turbo vroegtijdig op, mogelijk nog het gevolg van de prestatie van vorig weekeinde in Melilla in de benen. En dus nam Jelle Geens het commando over. Hij zag een sterk lopende Peter Denteneer de tweede plaats stevig in handen nemen.

Vanuit de achtergrond kwam Pierre Balty met de snelste looptijd nog naar de derde plaats gesneld, maar hij kon Denteneer en overtuigende winnaar Jelle Geens niet meer bedreigen. Met de vierde plaats van Alexis Krug, de 12de van Willem Brems en Maxime Swertvaegher op 35 haalde de club uit het Meetjesland de overwinning per ploeg binnen.

Atriac Antwerpen veroverde de tweede plaats met Sven Strijk, Koen Veramme, Tim Van Hamme, Wannes Swinnen en Tom Mets. Het brons ging naar de verrassend sterke ploeg van SP&O Mechelen, die we in onze voorbeschouwing ten onrechte over het hoofd hadden gezien maar die met Jonathan Wayaffe, Neal Van Vaerenbergh, Antonio Hernaert, Jeffrey Reijnders en Yannick Vos een collectie straffe prestatie neerzetten.

T3 Doornik Podium Mannen

Jelle Geens was uiteraard tevreden. “Ik had opnieuw goede benen vandaag, al moet ik toegeven dat ik wel even schrik had toen Tom Suetens zo snel uit de wisselzone stormde. Wij hadden namelijk al wat krachten verbruikt. Toen we zagen dat we met drie man van SMO-Specialized vooraan zaten, hebben we meteen goed samengewerkt om de teamzege te pakken.

Nu gaan we de komende dagen rusten, proberen te recupereren en dat met deze ploeg er alles aan doen om onze nationale titel per ploeg te verlengen in Izegem,” aldus de atleet van het Belgian Olympic Tri Team, die ons nog vertelde dat hij hoopt zijn goede vorm te kunnen doortrekken naar de volgende World Triathlon Series. “Het ziet er voorlopig goed uit voor de Olympische ranking, maar het blijft nog hard werken voor die kwalificatie voor Rio een feit is”, vertelde de Limburger nog.

Uitslag T3 Series Doornik Heren

Uitslag per ploeg T3 Series Doornik Heren

Foto's: Katrien Decru