Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
T3 Series: Deldaele wint, Trinity zorgt voor verrassing
Nieuws

T3 Series: Deldaele wint, Trinity zorgt voor verrassing

T3 Series Doornik Dames

Het ijskoude zwemwater en een regenachtig parcours vormden een belangrijk aandeel in de eerste T3 Series wedstrijd voor de dames in Doornik. In de 750 meter zwemmen waren de verschillen groot, waardoor de wedstrijd iets van spankracht verloor in het fietsen omdat er te veel kleine groepjes gevormd werden. Vooraan moest Charlotte Deldaele de tweede helft van het fietsonderdeel alleen afwerken toen Amber Rombaut onderuit ging.

Het bleef gelukkig bij schaafwonden bij de SMO-Specialized atlete die samen met Deldaele als eerste uit het water kwam. De twee leidsters werkten goed samen op de fiets, tot Rombaut in de glibberige bocht bij een afdaling onderuit schoof. Ze verzeilde in een tweede achtervolgend groepje waardoor de kansen van SMO-Specialized meteen flink krompen.

Deldaele bleef ondertussen doorzetten en won overtuigend na een knappe prestatie, maar dat was niet voldoende voor EFC-ITC om de favorietenrol te verzilveren. De beste collectieve prestatie kwam namelijk van de jonge Wuustwezelse garde van het 185-Sportoase-Castelli team die met Kirsten Nuyes, Eline Desaunois en een nochtans geblesseerde Hanne De Vet nipt een beter resultaat neerzetten dan Atriac en het verrassende Trinity.

Trinity brons Doornik

Xenia Luxem was alweer zeer sterk in het looponderdeel en samen met de prestaties van Christine Verdonck, Leen Leysen en Jill Ponnet mocht de Antwerpse ploeg mee op het podium. Atriac stond nog één trapje hoger, mede dankzij de felle eindspurt van Heleen Adams die in de laatste rechte lijn nog voorbij Solid-Callant atlete Sara Van de Vel vloog. Heleen zag iets verderop Heidi Veramme en Lore Muys ook nog sterk finishen.

De algemene vaststelling was dat bij de dames de niveauverschillen in het zwemmen nog redelijk groot zijn, ook binnen de verschillende ploegen, wat voor een evenredige verdeling en dus spannende clubstrijd zorgde.

Uitslag T3 Series Doornik Dames

Uitslag ploegen T3 Series Doornik Dames

Foto's: Katrien Decru & Trinity