Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Vincent Van de Walle
3quest

3quest: Vincent Van de Walle

Vincent Van de Walle Horst met Kenneth

Al moet ik eerlijk toegeven dat die baksteenslag er niet meteen voor zorgde dat ik ambitie had om een triatlon af te werken

1. Ik (Kenneth Vandendriessche – red) leerde je een 5 tal jaar geleden echt kennen tijdens een atletiekstage in Vittel. Samen hebben we daar onze eerste meters gezwommen. Is het daar dat de microbe ook jou te pakken kreeg? Wat is jouw ultieme doel in de triatlonsport? Noem je jezelf nu triatleet of duatleet?

[dropcap]S[/dropcap]owieso kan ik zeggen dat de stage in Vittel ervoor zorgde dat ik een duatlon wilde afwerken. Als halve fond loper was dit geen evidentie. De wedstrijden zijn een stuk langer dan die twee minuten waarin je een 800 meter moest lopen. Kenneth zorgde voor de eerste specifieke duatlon trainingen en zo kreeg ik de smaak te pakken. Dat ik daar ook meteen mijn eerste zwemtrainingen afwerkte, was een feit. Al moet ik eerlijk toegeven dat die baksteenslag er niet meteen voor zorgde dat ik ambitie had om een triatlon af te werken.

Vincent Van de Walle wetsuit

Mijn ultieme doel is zoals iedereen die triatlon beoefent, van start gaan in Hawaïi natuurlijk. Al ben ik hier wel realistisch in en besef ik dat ik met een full time job die trainingsuren moeilijk kan afwerken. Als ik ergens start, wil ik er 100 percent voor kunnen trainen en dus temper ik momenteel wat mijn ambitie en hoop ik toch nog enkele prachtige prestaties neer te zetten op de kwart en halve non drafting triatlons.

De vraag heb ik mij al meermaals zelf ook gesteld. Ben ik nu een triatleet of een duatleet. Ik doe ze allebei graag. Als ze mij deze vraag vandaag zouden stellen dan zeg ik simpelweg “Voor de maand mei ben ik een duatleet, erna een triatleet.” Al wil ik mij in de toekomst toch meer en meer als triatleet profileren maar daarvoor moet mijn zwemconditie nog een extra boost krijgen.

Vincent Van de Walle BK

2. In de openingswedstrijd van het duatlonseizoen in Geluwe hebben we gezien dat je opnieuw een serieuze sprong voorwaarts hebt gezet. Komt dit door harder te werken of juist de goede accenten te leggen in het trainingsplan? Ik veronderstel dat trainen niet makkelijk is met een job als werfleider bij de firma Six uit Roeselare?

[dropcap]I[/dropcap]k besef het nog niet zo goed denk ik. Ik mag inderdaad best tevreden zijn met mijn seizoensbegin. Het is nu het derde seizoen dat ik samenwerk met Joerie Vansteelant als trainer. Vroeger wilde ik constant trainen maar met een full time job is dit niet evident. Ik moest leren om echt wel met specifieke trainingen de juiste form te vinden. Nu werk ik trainingsweken af tussen de 10 en 15 uur, al is dat soms zelfs minder. Maar aan de lactaat testen bij Peaklevel te zien, blijkt dat ik toch een schone progressie blijf maken.

Vincent Van de walle piste

3. Sinds dit seizoen zwem je net zoals ik, bij de Izegemse Triathlon Club. Telkens van 6u tot 7u15 in Izegem. Heb jij het moeilijk om dagdagelijks op dit vroege uur op te staan? Hoe hou jij dit vol? Geeft het je een extra boost doordat je niet alleen ligt te dobberen?

[dropcap]H[/dropcap]et is voor mij toch een enorme verbetering nu ik s ‘morgens voor ik naar het werk moet reeds een zwemtraining kan afwerken. In het begin van de werkweek valt het vroege opstaan best wel mee. Maar tegen de vrijdag is het toch best  lastig om zo vroeg op te staan. Het geeft natuurlijk een extra boost als je weet dat je niet de enige bent die zo vroeg moet opstaan.  Ook als je de training afgewerkt hebt en het is nog maar 7u30 dan is het best plezant dat je nog een hele dag hebt én dat er s ‘avonds nog een extra training ingepland kan worden.

Vincent Van de Walle Geluwe fiets

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Laat ik het toch een beetje in West-Vlaanderen houden door de volgende 3 vragen te stellen aan Hannes Callebaut:

1. Vorig jaar kwamen we elkaar tegen op enkele wedstrijden. Je komt steeds als eerste uit het water met toch een redelijk gemakkelijk zwemnummer voor jou dan 😉 Maar tijdens het fietsen en lopen zak je toch wat naar achter. Zijn de trainingsaccenten dit jaar anders gelegd om de goede lijn van het zwemmen door te trekken naar het fietsen en het lopen? Zo ja, hoe?

2. Hannes, ik zag op uw wedstrijdplanning dat het Belgisch Kampioenschap Kwart triatlon in l’Eau d’Heure één van je doelen wordt. Het is tevens een stayer wedstrijd. Met uw zwemcapaciteiten denk je hier iets te laten zien? Of is het echt de bedoeling om op termijn voor de lange afstand te opteren? Ironman?

3. Je krijgt training van Frederik Van Lierde, toch wel de nummer 1 op Ironman vlak. Geeft dit je geen extra druk om te presteren? Vind je het niet moeilijk dat hij niet meteen kan komen kijken naar de wedstrijden zelf doordat hij zelf nog actief is in de sport?Spreken jullie dan vaak af om alles te evalueren of gebeurt het voornamelijk via mail?