Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac sterkste collectief in Izegem
Nieuws

Atriac sterkste collectief in Izegem

Atriac podium heren dames

Atriac Antwerpen zette tijdens het BK Ploegentriatlon in Izegem zowel bij de dames als bij de heren de sterkste trein op de rails. Door uit te gaan van de collectieve sterkte zorgden ze voor twee uitgebalanceerde teams die telkens SMO-Specialized te snel af waren. De 185-Sportoase-Castelli tijgerinnen van Marc Herremans mochten mee op het podium en ook bij de mannen was het brons voor de jeugdige bende van KTT Zamaro-Triper4mance.

Het BK Ploegen in Izegem kreeg in de industriezone in Kachtem een ideale en ruime locatie om de hele dag voor topsport te zorgen. Met maar liefst 185 ploegen aan de start was de dag goed gevuld. Net zoals de vorige jaren werd het BK in ploegentijdrit-vorm gehouden, waarbij elke ploeg apart met een achterstand van anderhalve minuut op elkaar vertrok.In de ochtendsessie grepen de mannen van Trille, aangevoerd door Nick Baelus, aanvankelijk de macht. Zij onttroonden met 1u06’11 het Ultimate Team Overijse van Jim Thijs en KTT4 van Johan Smolders.

Bij de eerste damessessie was thuisploeg EFC-ITC Ladies 1 de sterkste. Met hun 1u18’07 waren ze sneller dan de MTV Chicas en SMO Specialized 2, met de heroptredende Melanie Matthys in hun rangen. De tijd van EFC-ITC verdween tijdens de T3 Series overigens al snel van de tabellen.

Ondertussen was er ook nog de tweede sessie bij de mannenteams waarbij Atriac de snelste tijd neerzette. De tweede Antwerpse ploeg klokte een zeer snelle 1u02’29 en troefde daarmee de buren van Trinity af (een sterke ploeg met onder andere Barry Schrooyen, Wouter Vander Mast en Yeray Luxem), die ook nog ETZ 1 voor zich moesten dulden met nota bene Julien Brazy en Vincent Van de Walle. De tijd voor Atriac zou uiteindelijk goed blijken voor de tiende plaats overall en eigenlijk zijn zij ook een beetje de kampioenen van de niet-T3 Series.

BK ploegen podium dames

In de T3 Series waren de verschillen bij de dames vrij groot. EFC-ITC leek af te stevenen op een podiumplaats en de gehavende thuisploeg, zonder de gekwetste Karolien Weuts en Ine Couckuyt die door een blessure na het fietsen moest afhaken, deed er alles aan. Maar Louise Vandenbroucke, Charlotte Deldaele, Leen Vanden Daelen en een alweer sterke Inge Vancauwenberghe moesten met zes seconden verschil de duimen leggen tegen 185-Sportoase-Castelli. In 1u10’21 veroverde Lotte en Hanne De Vet, Kirsten Nuyes en Eline Desaunois het brons. SMO-Specialized liep met Danne Boterenbrood, Jeanine Kocken en de nog steeds door de valpartij van zondag gehavende maar op karakter strijdende Amber Rombaut naar het zilver. Zij finishten in 1u09’32. Maar dat was niet voldoende om de dames van Atriac Antwerpen van de snelste tijd te brengen. Lore Muys, Katrien Verstuyft, Heidi Veramme en een alweer bijzonder goed presterende Heleen Adams zetten een sterke teamprestatie neer en wonnen  de Beker van België in 1u08’13.

Bij de mannen mocht TRIGT als eerste starten, nadat ze vorige zondag in Doornik niet in de punten eindigden na een dubbele valpartij. Erwin Vanderplancke was voldoende hersteld en zette samen met zijn ploegmaats een scherpe tijd neer die een tijdje bleef staan. Hun 1u00’30 werd van de tabellen geveegd door dé verrassing van de dag: de jonge Va Corse Fornaxx Turtles van het Triatlon Team Tienen legden beslag op een heel mooie vijfde plaats in 1u00’28.

Heel even droomden ze van het podium, maar dan dook Trille als eerste onder het uur. Met 59’59 mochten Tim Brydenbach en zijn maats heel even in de hotseat plaatsnemen, maar ook zij moesten plaatsruimen voor alweer een jonge bende. De mannen van KTT Zamaro-Triper4mance, met Arne Olyslaeghers, Arno Nackaerts, Jarne Verhaegen, Yorben Verboven, Adam Lambrechts, Tom Suetens en Frederik Swannet stormden in 59’54 naar het brons. Na de eerste vreugde heerste er zelfs wat ontgoocheling toen ze SMO-Specialized als allerlaatste ploeg zagen finishen in 59’41, nauwelijks 13 seconden sneller dan de Kempenaren.

BK Ploegen Podium heren

De rode brigade hadden hun titel te verdedigen, maar moesten het zonder kopman Simon De Cuyper stellen (out met klierkoorts). Zijn vervanger Glenn Van Hout stapte geblesseerd uit bij het begin van het lopen, maar Willem Brems, Maxime Swertvaegher, Jelle Geens, Alexis Krug en een compleet lege Lowie Dewitte knokten zich naar het zilver.

Ondertussen waren de Atriac-supporters al massaal aan het aftellen geweest naar de langverwachte titel, waarbij trainers Kristof Van Daele en Bart Decru vooral in de vreugde mochten delen. Zij stonden naast Sven Strijk, Lander Dircken, Tom Mets, Tim Van Hamme, Wannes Swinnen, Thomas De Vleeschouwer en de jarige Koen Veramme te blinken van trots. “We hebben vandaag vooral de kaart van het collectief getrokken”, legde Bart Decru uit. “De ploeg heeft het tactische plan perfect uitgevoerd en een prima wedstrijd neergezet. Het doet deugd om de titel weer te pakken”, aldus Bart, die nog wel moet leren dat het antwoord op “Waar is da feesje?” niet altijd “Antwerpen” is 😉

BK Ploegen Atriac Masters

Ook bij de Atriac-dames alleen maar glunderende gezichten zeker bij Katrien Verstuyft. “Ik had dit vooraf niet meteen verwacht, maar het is vooral dankzij de sterke prestaties van zondag en dan in het bijzonder van Heleen Adams dat ik in de aanloop naar Izegem toch in onze kansen begon te geloven. We zijn er vol voor gegaan. Deze zege geeft mij bovendien een mentale boost en dat kon ik wel gebruiken na de WTS in Cape Town. Nu trek ik dan ook met nieuwe moed richting China en Japan voor mijn volgende wedstrijden”, aldus onze Olympiër.

Atriac pakte nog een titel, die bij de Masters, blijkbaar een aangevraagde categorie sinds vorig jaar, maar in extremis werd de (klaarstaande) beker niet uitgereikt.

Alle uitslagen BK Ploegen Izegem

Foto's: Katrien Decru - Swim, Bike, Run by Katrien Decru