Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Cleven net naast podium in Lissabon
Nieuws

Van Cleven net naast podium in Lissabon

Michael Van Cleven

In de internationale halve triatlon van Lissabon deed onze landgenoot Michael Van Cleven het uitstekend met een knappe vierde plaats. Net naast het podium, waarvoor José Estrangeiro het brons wegkaapte, al was dat op ruime afstand van de nummer 2 Bruno Pais. Die moest op zijn beurt twee minuten toestaan op de overtuigende winnaar Hector Guerra. Van Cleven zelf, pas nog winnaar van de triatlon van Portocolom op Mallorca, was niet helemaal tevreden met zijn resultaat.

“Ik had nooit een sterk of goed gevoel in Lissabon”, vertelt de Bioracer-atleet. “Ik was niet slecht, maar ook niet zo goed als ik zelf wou en ik had niet dat beetje extra in me. Ik kwam als zesde uit het water en kon in het fietsen wel opschuiven naar de tweede plaats. Dat was wel op grote achterstand van de leider. Tot km 12 liep ik in het laatste gedeelte nog op de derde plaats en hoewel ik me stevig verweerd heb in het gevecht voor de podiumplaatsen, strandde ik helaas op de vierde plaats. Ik ben dus een beetje ontgoocheld, maar langs de andere kant vind ik het ook blij dat ik de kracht had om, zelfs op een mindere dag, toch te blijven vechten voor het podium, en dat na alle blessures van vorig jaar”, eindigt de Westvlaming op een positieve noot.

De uitslag van Lissabon was nog niet beschikbaar bij publicatie.