Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van den Buverie en Verlet scoren in Frankrijk
Nieuws

Van den Buverie en Verlet scoren in Frankrijk

Hans Van den Buverie Roeux

Op zondag 3 mei vond de derde editie van de Crazy Green Tri te Roeux plaats, vlak over de Franse grens. De Longue Distance gold dit jaar als Regionaal Kampioenschap voor Nord-Pas-de-Calais. In tegenstelling tot vorig jaar was de watertemperatuur nu voldoende om te zwemmen, alhoewel 14° nog altijd vrij fris is. Door de slechte waterkwaliteit van de rivier de Scarpe moest men uitwijken naar een nabijgelegen meertje en werd het zwemmen ingekort naar ongeveer 1000 m. Een 70-tal atleten kwamen opdagen voor de lange afstand, waaronder ook de Belgen Hans Van den Buverie en Benjamin Verlet, beiden van de Oostendse club 12BO4 en vorig jaar goed voor een respectievelijk 3de en 4de plaats.

In het zwemmen kwamen de Fransen Olivier Lyoen, Florent Albert en Julien Marcq als eerste uit het water. Olivier Lyoen maakte de snelste wissel en kon als eerste de fiets op. Benjamin Verlet en Hans Van den Buverie volgden op respectievelijk 2’30” en 3’30” van de leider, maar nog net binnen de top 10. Het 90km lange fietsparcours werd gekenmerkt door een strakke wind, veel regen en golvende wegen. Hans Van den Buverie kon hier zijn duivels ontbinden en in het begin van de 2de van 3 ronden kwam hij aan de leiding van de wedstrijd.

Benjamin Verlet Roeux

Tijdens het fietsen kon Hans zijn voorsprong verder uitbouwen. Olivier Lyoen was tijdens het fietsen uitgevallen door pech, waardoor ex-wielerprof Ludovic Capelle als 2de de wisselzone binnenkwam met een achterstand van ongeveer 10’, kort daarna gevolgd door Benjamin Verlet en Julien Marcq.

Hans kon de afsluitende 21km lopen gecontroleerd afwerken, zijn leidersplaats kwam niet meer in gevaar. Het podium werd vervolledigd door Julien Marcq en Benjamin Verlet.

Op de korte afstand leek Raphael Amato op weg naar de overwinning maar onze landgenoot zag de snelle loper Damien Bethencourt er in de slotfase nog overkomen. Raphael werd op negen seconden van Bethencourt tweede. Bij de dames was het nog spannender. Silke Baumer spurtte er samen met de Francaise Justine Lechien naar de streep. De beide dames kregen dezelfde tijd, maar Lechien werd wel voor Baumer geklasseerd. Silke werd op het podium nog door een Belgische geflankeerd. Hannah Verhaeghe werd derde. En in de duatlon werd Pascal Vanaudenaerde vierde.

Uitslag LD Triatlon Roeux