Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Hannes Callebaut
3quest

3quest: Hannes Callebaut

Hannes Callebaut 2

Frederik is een persoon net zoals jij en ik, als wereldtopper heeft hij natuurlijk vele verplichtingen en moet hij zich vaak met andere dingen bezighouden

1. Vorig jaar kwamen we (Vincent Van de Walle – red) elkaar tegen op enkele wedstrijden. Je komt steeds als eerste uit het water met toch een redelijk gemakkelijk zwemnummer voor jou dan :-) Maar tijdens het fietsen en lopen zak je toch wat naar achter. Zijn de trainingsaccenten dit jaar anders gelegd om de goede lijn van het zwemmen door te trekken naar het fietsen en het lopen? Zo ja, hoe?

[dropcap]Z[/dropcap]wemmen is inderdaad mijn beste discipline in deze sport. Om te zeggen dat het gemakkelijk is om mee te gaan met de betere zwemmers, is geen waar! Ik moet ook vaak tot het gaatje gaan om mee te kunnen zijn met de kop- of achtervolgende groep. Het voordeel is dat ik al vanaf jonge leeftijd aan competitiezwemmen deed en hierdoor is er een aanzienlijk verschil met mijn fietsen en lopen. Pas een 3-tal jaren geleden heb ik de overstap gemaakt van het competitiezwemmen naar triathlon. Mijn trainingen bij het zwemmen zijn eerder onderhoudend terwijl ik in het fietsen en lopen toch vaker wat dieper moet gaan om betere prestaties te bekomen.

Hannes Callebaut 4

2. Hannes, ik zag op uw wedstrijdplanning dat het Belgisch Kampioenschap Kwart triatlon in l’Eau d’Heure één van je doelen wordt. Het is tevens een stayer wedstrijd. Met uw zwemcapaciteiten denk je hier iets te laten zien? Of is het echt de bedoeling om op termijn voor de lange afstand te opteren? Ironman?

[dropcap]I[/dropcap]k kom nooit aan de start om niet mijn best te doen. Het BK is natuurlijk altijd iets speciaals, iedereen wil hier schitteren. Persoonlijk hoop ik ook om een hele goeie dag te hebben en mee te kunnen zijn met de kopgroep tijdens deze wedstrijd. Tijdens de winter heb ik heel hard gewerkt op mijn fietsen en lopen en hopelijk zal dit te zien zijn tijdens deze wedstrijd. Voor Ironmans is het momenteel nog te vroeg. Sinds vorig jaar heb ik de overstap gemaakt van kwarttriatlon naar halve triatlon en ik wil hierbij eerst nog wat ervaring opdoen.

Hannes Callebaut 3

3. Je krijgt training van Frederik Van Lierde, toch wel de nummer 1 op Ironman vlak. Geeft dit je geen extra druk om te presteren? Vind je het niet moeilijk dat hij niet meteen kan komen kijken naar de wedstrijden zelf doordat hij zelf nog actief is in de sport? Spreken jullie dan vaak af om alles te evalueren of gebeurt het voornamelijk via mail?

[dropcap]F[/dropcap]ré is inderdaad mijn trainer. Extra druk brengt dit totaal niet met zich mee. Frederik is een persoon net zoals jij en ik, als wereldtopper heeft hij natuurlijk vele verplichtingen en moet hij zich vaak met andere dingen bezighouden. Persoonlijk vind ik dat totaal niet erg dat hij niet kan komen kijken naar de wedstrijden. Mijn ouders en mijn vriendin zijn altijd mee net zoals nog de (meegereisde) supporters en dat is al super.  Wanneer hij thuis is, spreken we wel eens af om verschillende zaken te bespreken, maar dit gebeurt niet zo vaak. Met de huidige communicatiemiddelen is er altijd wel een manier om elkaar te kunnen bereiken als we elkaar nodig hebben.

Hannes Callebaut 1

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik ben benieuwd hoe Peter Croes tegenwoordig de sport beleeft. Dus bij deze mijn vragen aan Croes Control:

1. Ik heb me laten vertellen dat je zal deelnemen aan de Ironman Maastricht. Is het makkelijk om alle trainingen te combineren met je werk? Is het de bedoeling om je te kwalificeren voor Hawaii of heb je jezelf andere doelstellingen opgelegd?

2. Sinds kort ben je gestart met je eigen team genaamd ‘Solid Callant’. Wat is je rol binnen dit team? Zijn er specifieke doelstellingen voor het team of is het eerste jaar vooral opbouwend?

3. Vorig seizoen hebben we jou een aantal keren gehoord als speaker tijdens verschillende triatlonwedstrijden. Is dit iets wat je in de toekomst of na je sportcarrière verder zou willen doen?

Foto's: Griet Tanghe