Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De superhelden van WTT
Nieuws

De superhelden van WTT

WTT

Het Waaslands Triatlon en duatlon Team (WTT) hield op 5 mei zijn clubvoorstelling. Bij hoofdsponsor garage Vanhoecke in Sint-Niklaas werden de vernieuwingen van het team uit de doeken gedaan. De club onderging een volledig restyling met nieuw logo en aangepaste kledij. Sinds dit seizoen waait er een nieuwe wind door het Waaslands Triatlon en duatlon team (WTT). Dat is meteen te merken aan de nieuwe wedstrijdtenue. Clublid en designer Stefaan De Maeyer ontwierp een nieuw logo en samen met kledijleverancier NoDrugs sports wear een bijpassende outfit. ‘Het logo verwijst naar de drie onderdelen van triatlon (zwemmen, fietsen en lopen),  naar snelheid en er zit een heldenlook in verwerkt. Triatleten zijn immers allemaal een beetje helden’, vertelt Stefaan De Maeyer. De nieuwe flitsende en stijlvolle tenue moet de leden motiveren om nog betere prestaties neer te zetten.

Met een 80-tal leden is WTT de grootste triatlonclub van het Waasland. Een team van zo’n 15 leden vormt sinds kort het dagelijks bestuur. Een duidelijke verandering want tot voor kort was er enkel het traditionele bestuur (voorzitter, penningmeester en secretaris) dat zich met de organisatie van de club bezig hield. ‘Met zo’n uitgebreide ploeg kunnen we de leden een betere omkadering bieden en is er de mogelijkheid om extra’s te organiseren’, zegt voorzitster Katty Van Driessche.

De Waaslandse club staat zowel open voor jeugd als voor volwassenen. Het is belangrijk dat kinderen die kennis maken met de tri-en duatlonsport dit kunnen doen op een gestructureerde manier. Daarom is er binnen de club een WTT NoDrugs Youth Academy opgestart. Daarmee wil men de jongeren specifieke aandacht en een betere begeleiding geven.

Bij de volwassenen wil WTT dan weer een plaats verwerven in de Team Series bij de heren. Dit is de topcompetitie van de Belgische triatlonsport. De eerste punten van de selectie werden binnengehaald op het Belgisch Kampioenschap ploegentriatlon in Izegem. ‘Maar iedere atleet heeft zijn eigen doelstellingen. Plezier hebben in de sport blijft het belangrijkste’, aldus Katty Van Driessche.

Naast al het sporten, zet WTT ieder jaar zijn schouders onder enkele wedstrijden. De club mocht op 25 april het Vlaams Kampioenschap zwemloop voor de jeugd organiseren. Op 16 augustus is er de traditionele Steratlon en in november zal er een winterduatlon zijn in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke.