Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldbeker Chengdu maat voor niets
Nieuws

Wereldbeker Chengdu maat voor niets

Ryan Fisher Chengdu

Had het te maken met de enorme hitte in Chengdu? Feit is dat zowel bij de mannen als bij de vrouwen de Chinese wereldbekermanche nooit openbrak. In de mannenrace probeerden Riveros en Tsubaki ondanks de 36° het verschil te maken maar vlak achter de twee vluchters kwam een groep van meer dan 60 atleten samen. Onder hen Marten Van Riel, die erg snel startte en als eerste uit het water kwam. In het looponderdeel kon hij echter geen rol van betekenis spelen.

Een groepje van acht triatleten streed in een lange spurt om de podiumplaatsen, waarbij de Australiër Ryan Fisher bij zijn heroptreden meteen de overwinning greep. Het was van zijn winst in Ishigaki 2013 geleden dat hij nog eens op het podium stond. Rostyslav Pevtsov uit Azerbeidjan was de verrassende runner-up voor Kevin McDowell. Jelle Geens werd de beste Belg met een 22ste plaats op 1’19 van Fisher. Marten Van Riel moest 2’04 toegeven en werd 35ste.

Bij de dames vormde er zich een kopgroep van 18. Katrien Verstuyft nestelde zich in de achtervolgende groep van 44. Deze keer kwam de achtervolging wel goed op gang en in het tweede deel van de 40 km fietsen kregen we een enorme kopgroep. Katrien liep nog naar een 23ste plaats, op 2’38 van winnares Renee Tomlin (USA), die met zes seconden voorsprong won op de Russische Arina Shulgina. De Oostenrijkse Lisa Perterer werd derde.

Een maat voor niets dus voor onze Belgen die met hun resultaten niet veel verder komen op de Olympische ranking. Volgende week krijgen ze een nieuwe kans in de WTS van Yokohama. Dan krijgen we gelukkig weer live beelden, want de coverage van Chengdu was alvast geen Worldcup waardig. Geen bewegende beelden, geen foto’s, schaarse updates en nauwelijks resultaten tot vier uur na de wedstrijd…