Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste Belgische Swimrun is een succes
Multisports

Eerste Belgische Swimrun is een succes

Amphiman

Op zondag 10 mei vond de Amphiman plaats, de allereerste swimrun op Belgische bodem. Swimrun is een relatief nieuwe discipline waarbij een parcours al lopend en zwemmend afgelegd wordt in teams van 2 personen (mannen, vrouwen en mixed) en waar ook het gebruik van paddles, pullbuoys, elastiek … is toegelaten. De Belgische Amphiman is een initiatief van Christian Van Eesbeek en van Jan Syryn en Dirk Beersmans die vorig jaar succesvol deelnamen aan het officieuze wereldkampioenschap in Zweden, de Otillo.

Amphiman 3

Voor deze eerste editie waren niet minder dan 77 ploegen ingeschreven voor de korte afstand (18 km: 15,5 km lopen – 2,5 km zwemmen) en 54 ploegen voor de lange afstand (38 km: 33 km lopen – 5 km zwemmen). De deelnemende ploegen kwamen uit alle windstreken, Belgen uiteraard maar ook Nederlanders, Fransen, Denen en als kers op de taart de regerende Zweedse wereldkampioenen. Plaats van dit gebeuren was de prachtige site van de Lacs de l’Eau d’Heure.

Amphiman 4

De strijd op zowel de korte als lange afstand lag eigenlijk volledig open vanwege geen referentie voor deze allereerste editie en was dan ook bedoeld als promotie en initiatie in de swimrun sport. De Zweedse wereldkampioenen Lelle Moberg & Daniel Hansson (team Swedish Armed Forces) wonnen weliswaar afgetekend op de lange afstand maar Christophe Braun en Pierre Hubert uit Charleroi waren zeer verdienstelijk tweede. Heel wat teams bestonden uit triatleten maar ook trailrunners en andere duuratleten.

Amphiman 2

De vele vermoeide maar blije gezichten doen vermoeden dat deze eerste Amphiman een gesmaakte intro was en wellicht mag de organisatie zich volgend jaar aan een hoop terugkerende swimrunners verwachten.

Uitslagen:

Amphiman SD
Amphiman LD

Foto's: Dominique Drofiak